Mitä jos kotitalousjätteiden lajittelu olisi helpompaa?

YTV / Suvi-Tuuli Kankaanpää

Lajittelu helpoksi kotitalouksissa -kokeilussa pureudutaan jätteen lajitteluun kodeissa. Kokeilu on osa Jyväskylän kaupungin käyttäjälähtöisiä Circwaste -kokeiluja, selviää kaupungin tiedotteesta.

Kodeissa syntyvä jäte on nykyisin suurelta osin lajiteltavissa, mutta keittiöiden jäteastiat eivät ole aina siihen kannustavia välineitä. Tavallisesti keittiössä on yksi tai korkeintaan kaksi roska-astiaa allaskaapin alla. Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry:n koordinaattori Paula Wilkman sanoo, että usein ihmiset haluaisivat lajitella jätteensä tarkemmin, mutta tarkoitukseen sopivien jäteastioiden puute hankaloittaa sitä. Pahimmassa tapauksessa lajittelu voi säiliöiden puutteen vuoksi jäädä kokonaan tekemättä.

Alkavassa kokeilussa JAPA ry toteuttaa yhteistyössä Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy:n kanssa lajitteluastiakokeilun. Siinä testataan, kuinka keittiön jäteastioiden päivittäminen tarkoituksenmukaisiksi sekä asukkaille annettava jäteneuvonta vaikuttavat jätteiden lajitteeluun ja sekajätteen määrään taloyhtiössä. Kokeilussa on mukana kolme vuokra-asuntotaloyhtiötä ja sen tulokset valmistuvat kevään aikana.

Lue lisää täältä

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti