Mikä ihmeen älykoti?

Kuva: Bigstock

Älykodissa valaistus- ja lämmitysratkaisut ja elektroniset laitteet ovat verkkoyhteyden kautta yhteydessä älykodin omistajaan tai asukkaaseen ja käyttäjä voi ohjata kodin laitteita, tekniikkaa tai toimintoja etänä. Kodin sähköjärjestelmän automatisointi mahdollistaa sen, että koti voidaan myös ohjelmoida suorittamaan toimintoja itsenäisesti.

Älykodissa valaistus, lämmitys sekä kodinkoneet ovat hallinnoitavissa etäkäytön avulla. Käytännössä tämä määritelmä on jo nyt riittämätön ja vuoden kuluttua sitä voidaan pitää jo vanhentuneena.

Toinen uudehko käsite on IoT eli ”Internet of Things” tai asioiden internet, joka viittaa verkkoon yhdistettyihin älylaitteisiin ja niiden ympärillä tapahtuvaan teknologiseen kehitykseen. Lähes jatkuvasti tulee uusia laitteita, jotka “menevät verkkoon” ja niistä tulee älykkäitä ja ympäristöön reagoivia ja keskenään keskustelevia.

Miksi kodeistamme sitten on tullut tai tulossa älykoteja? Tavoitteena on parantaa asioita, jotta elämämme olisi helpompaa, vähemmän ympäristöä kuormittavaa ja turvallisempaa. Älykoti tarjoaa myös säästöä omiin elinkustannuksiin.

Lue koko juttu tästä!

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti