Malmin lentokenttää ei suljetakaan vielä?

Kartta Malmin lentokenttäalueen väliaikaiskäytön yleissuunnitelmasta. Kuva: Helsingin kaupunki

Traficom ei aiokaan vielä sulkea Malmin lentokenttää. Helsingin kaupunki irtisanoi kentän vuokrasopimuksen tänä syksynä, mutta Malmin Lentoaseman Ystävät ry on riitauttanut Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöksen.

Malmin lentokentän alue muuttuu lentotoiminnan loppuessa. Asuntojen rakentaminen ja väliaikaiskäyttö etenevät rinnakkain alueella mahdollisimman pitkään.

Helsingin kaupunki on laatinut väliaikaiskäytön yleissuunnitelman ja sen yhteydessä kartan lentokentän alueen väliaikaiskäytöstä seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi eteenpäin.

Alueelle on suunnitteilla kävely-, pyöräily- ja hiihtoreittejä sekä virkistys- ja tapahtuma-alueita. Lisäksi suunnitelmissa on uusi lumenvastaanottopaikka ja mahdollisesti ammattiopetuksen väistötiloja sekä veneiden talvisäilytystä. Tavoitteena on, että väliaikaiskäytön aikana alueen niittyjä voidaan säilyttää ja hyödyntää ulkoilu- ja virkistyskäytössä luontoarvot huomioiden.

Rakentaminen Malmin lentokentällä ja sen ympäristössä alkaa 2020-luvulla. Asukkaita alueelle tulee noin 25 000 – pienen suomalaisen kaupungin verran – ja työpaikkoja parituhatta.

Malmin lentokentän alueen rakentaminen aloitetaan vaiheittain alueen eteläpäästä alkaen 2020-luvun alussa ja se jatkuu aina 2040-luvun loppuun sitä mukaa kuin asemakaavamuutokset etenevät. Ensimmäisenä asuinalueista rakentuu Nallenrinne.

Suunnitelmana on, että Malmin kentän alueelle tulee 13 500 uutta asuntoa, jotka valmistuisivat 400–600 asunnon vuositahtia.

 

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti