Maaskola apuna kerrostaloyhtiön maalämpöhankkeessa

Asuinkerrostalojen maalämpöhankkeet yleistyvät Helsingin alueella kiihtyvissä määrin. Maalämpöjärjestelmien suosio on kasvussa paremman kannattavuuden, kehittyneemmän laitetekniikan ja vihreiden arvojen yleistyessä. Kiinteistön imago ja arvo usein paranevat ekologisemman lämmitysmuodon myötä.

Helsingin Kumpulassa sijaitseva As Oy Limingantie 40 toteutti energiaremontin ja vaihtoi kaukolämmön maalämpöön. Maaskola toimi taloyhtiön tukena läpi koko hankkeen urakoitsijoiden kilpailutuksesta suunnitelmien tarkastukseen, järjestelmän käyttöönottoon ja luovutukseen.

Lisäksi KVR-hankkeena toteutetussa urakassa oli huomioitava, että tontti on kaupungin omistama vuokratontti sekä, että omistajalla oli myös omia vaatimuksia mm. energiakaivojen poraukseen ja mittaukseen liittyen. Maaskolan asiantuntijat toimivat urakan valvojina ja työturvallisuusvastaavina sekä varmistivat, että tilaaja saa haluamansa laadukkaan lämmitysjärjestelmän. Huomioitava oli myös, että järjestelmän seuranta energiamittauksin ja lämpimän käyttöveden riittävyys on mitoitettu oikein jo alkuvaiheessa.

Urakoitsijoiden valinnassa Maaskolan asiantuntemus auttoi varmistamaan, että järjestelmä on teknisesti hyvin toteutettu ja, että rakennuksen ominaisuudet mm. lämmitysverkoston lämpötilojen osalta on huomioitu. Myös urakoitsijan vastuut ja järjestelmän toimintavarmuus tuleville vuosille huomioitiin valinnassa.

As Oy Limingantien hallituksen puheenjohtaja Seppo Siirala oli erittäin tyytyväinen saavutettuun tulokseen ja urakoitsijan ja Maaskolan konsulttien toimintaan.

Maaskola selvittää kymmenien maalämpöhankkeiden kannattavuutta vuosittain ja seuraa alan kehitystä tarkasti mm. syväkaivojen, hybridiratkaisuiden ja teknisen kehityksen osalta. Asiantuntijoillamme on suunnittelun lisäksi kokemusta laitevalmistuksesta ja urakoinnista. Hyvät suhteemme urakoitsijoihin ja laitetoimittajiin auttavat hankkeiden selvityksissä ja toteutuksissa.

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti