Maaseudun tyhjät kiinteistöt kansantalouden pommeja

Kaupungistumiskehitys uhkaa maaseudun asunto-osakeyhtiöitä ja alueiden asuntomarkkinoita. Asiantuntijan mukaan tikittävälle aikapommille on keksittävä pian ratkaisuja, kirjoittaa Maaseudun Tulevaisuus 22.1.2020.

Tampereen yliopiston kiinteistökehittämisen teollisuusprofessori Ari Ahonen sanoo artikkelissa, että maan kansallisvarallisuus on muuttumassa kansallisvelaksi. Professori muistuttaa, että kiinteistöjen rakennusala muodostaa suurimman osan Suomen kansantalouden kirjanpidon tasearvosta. Toimiin arvonromahduksen estämiseksi on ryhdyttävä heti, Ahonen sanoo ja esittää, että valtioneuvosto käynnistäisi selvityksen asuntomarkkinoista.

Yksityisen sektorin rooli on oleellinen asuntomarkkinoiden elvyttämiseksi, ja Ahosen mukaan se on otettava mukaan talkoisiin. Esimerkiksi vanhoihin kerrostaloihin voisi sijoittaa yritystoimintaa ja matkailupalvelua, ja muuttotappiokunnat voisivat tarjota uusille yrittäjille tyhjentyneistä taloista ilmaisia asuntoja vastineeksi alueelle maksetuista veroistarakennus.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti