Maaseudulle rakentaminen helpottuu

Kuva: Jukka Siren

Maaseutukuntiin rakentaminen helpottuu ja riskit pienenevät uuden asumisosuuskuntamallin ansiosta. Kohtuuhintaista asumista kehittävä asumisosuuskunta on omistus- ja vuokra-asumisen välimuoto.

-Osuuskuntamalli sopii erityisesti niille, joilla kynnys omistusasumiseen on korkea, kuvailee Rakentamisen rahoittamis -ja kehittämiskeskus ARA:n ylijohtaja Hannu Rossilahti.

Kovan rahan omistusasumisen ja vuokra-asumisen välille on tullut uusi asumisen muoto, asunto-osuuskunta. Asumisosuuskunnaksikin kutsutussa asumisen mallissa omistusasumiseen pääsee kiinni omistusasumista pienemmällä rahalla ja riskillä. ASV Oy jatkokehitti Rossinlahden mallista harvaan asutulle alueelle paremmin sopivan version.

Asuntojen arvonlasku, rakennuslainojen vakuudet, lainakatto, korkea omarahoitusosuus, myynti… esteitä rakentamiselle on useita ja ne ovat monesti päällekkäisiä. Osuuskuntamalli mahdollistaa rakennuslainojen saannin ja pienentää ja hajauttaa riskejä. Asuminen perustuu vuokrasuhteeseen ja asukas nauttii vuokralaisen oikeuksista. Myös asunnosta irtaantumisesta ilman osuuskunnalle jääviä velvoitteita. Muutto elämäntilanteen muuttuessa on helppoa.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää