Maanmittauslaitoksen digipäivässä ensikokemukset huoneistotietojärjestelmästä

Maanmittauslaitoksen pääjohtaja Arvo Kokkonen avasi Maanmittauslaitoksen Digipäivän 6.5.2019. Kuva: Juha Karvonen

Maanmittauslaitoksen digipäivässä 6.5.2019 käytiin läpi huoneistotietojärjestelmästä saatuja ensikokemuksia ja siihen liittyvien sähköisten palvelujen ja lainsäädännön kehittämistarpeita.

Pääjohtaja Arvo Kokkonen toivoi, että myös tuleva hallitus suhtautuu myönteisesti viranomaispalvelujen digitalisointiin, vaikka hallitustunnustelija Antti Rinteen puolueille esittämissä kysymyksissä ei digitalisaation edistämistä mainittukaan. Maanmittauslaitoksen palvelujen kehittämisessä hän mainitsi käytettävän palvelumuotoilua.

Maanmittauslaitoksen Liisa Kallela kävi läpi huoneistotietojärjestelmän tämänhetkisen tilanteen ja järjestelmään liittyvien sähköisten palvelujen kehittämisaikataulun. Maa- ja metsätalousministeriön Susanna Paakkola linjasi huoneistotietojärjestelmän kehittämisjärjestyksen ja kehittämishankkeet ja ministeriön Paavo Häikiö linjasi tulevaisuuden uusia tietosisältöjä ja käytännön näkökulmia järjestelmän kehittämisessä. Vuoden 2023 alusta huoneistotietojärjestelmä olisi hänen mukaansa valmis siihen, että muun muassa kauppahintatietoja voitaisiin liittää järjestelmään.

Kiinteistönvälitysalan näkökulmaa erityisesti paperittomaan asunto-osakkeiden kaupankäyntijärjestelmään toi toimitusjohtaja Maria-Elena Cowell Kiinteistönvälitysalan keskusliitosta. Pankkien tarpeista ja pankkien alkuvaiheessa huoneistotietojärjestelmässä havaitsemista ongelmista alusti Danske Bankin Juha Pohjola. Hänen mukaansa järjestelmässä on pankkien näkökulmasta monia kehityskohteita, ongelmana hän näki muun muassa tavattoman manuaalisen, kalliin ja tehottoman prosessin, jolla asunto-osakkeiden omistusmerkinnät on tarkoitus viedä huoneistotietojärjestelmään.

Lue lisää digipäivästä tai katso digipäivän tallenne Maanmittauslaitoksen sivuilla.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää