Maahanmuuttajat tarvitsevat parempaa opastusta asumiseen

Kaikille maahanmuuttajille suomalainen sauna ei ole tuttu, ja heille tulisikin opettaa kiukaan käyttöä, kirjoittaa Helsingin Uutiset. Nyt asukkaan vastuulle on jätetty perehtyminen asuntoon, ja kaikkea mieltä askarruttavaa ei aina osata kysyä.

Heka-Vuosaari Oy:n toimitusjohtaja Mikko Syrjänen kertoo, että kaikki heidän uudet asukkaat saavat muuttoinfopaketin muuttaessaan vuokra-asuntoon. Resursseja henkilökohtaiseen opastukseen ei ole.  Vuosittain Vuosaaren alueella vaihtuu yli 300 asunnossa vuokralaiset.

Palovaroitin asukkaan vastuulla

Heka-Vuosaari Oy:n asuntoihin on asennettu palovaroittimet kymmenen vuotta sitten. Niiden huolto on kuitenkin ollut asukkaan vastuulla. Viime viikon tuhoisan asuntopalon huoneistosta varoittimet kuitenkin puuttuivat. Jo ennen paloa oli tehty päätös, että kaikkien asuntojen palovaroittimet uusitaan ja niiden huolto siirtyy kiinteistön omistajan vastuulle.

Asukkaiden olisi hyvä tutustua oman kiinteistönsä pelastussuunnitelmaan. Heka-Vuosaaren kiinteistöistä ne löytyvät sekä nettisivuilta että ilmoitustauluilta. Asukkaille on myös järjestetty turvallisuusiltoja ja alueella toimii turvallisuusryhmä.

Lue alkuperäinen juttu Helsingin Uutisista.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti