Luottamuspula isännöitsijän ja taloyhtiön hallituksen välillä voi tulla kalliiksi

Luottamuspula isännöitsijän ja taloyhtiön hallituksen välillä voi tulla kalliiksi.

Taloyhtiön hallitus epäili isännöitsijän pudottaneen halvimman urakkatarjouksen pois linjasaneerauskokelaiden joukosta omaa etua tavoitellakseen, uutisoi Taloussanomat.

Taloyhtiön hallitus oli vakuuttunut, että isännöitsijä oli ajanut puhtaasti omaa etuaan jättäessään halvimman putkiremonttitarjouksen kokonaan pois. Näin hän olisi saanut mm. rahallista etua siitä, että kaksi hänen läheistään ostivat asunnot remontoidusta talosta.

Hallitus ei kuitenkaan pystynyt perustelemaan väitteitään riittävästi. Sen sijaan isännöitsijän toiminnan oikeellisuus ainoastaan vahvistui asian käsittelyn edetessä.

Kävi ilmi, että pois jätetty yritys oli konkurssin partaalla ja sillä oli menossa urakoihin liittyvä oikeusjuttu. Isännöitsjijä oli siis tarkastanut kaikkien kokelaiden taloudellisen tilanteen ja urakkaan valitulla yrityksellä se oli erinomaisessa kunnossa.

Kun yhtiökokous oli päättänyt urakoijasta, isännöitsijä oli tuonut esiin sopimuksen, joka oli todellisuudessa allekirjoitettu jo pari viikkoa aikaisemmin. Tämä taas oli johtunut 300 000 euron ARA-avustushakemuksen (Asumisen rahoittamis- ja kehityskeskus) kiirehtimisestä, mistä oli yhtiökokousta informoitu.

Koska isännöitsijän toiminnasta ei lopulta löytynyt moitteen sanaa, tuli perusteeton epäily taloyhtiön hallitukselle hyvin kalliiksi.

Lue koko juttu ja oikeuden perustelut Taloussanomien sivulta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti