Luo lumet ja varmista jäteastioiden tyhjennykset

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY muistuttaa asukkaita ja kiinteistönhaltijoita huolehtimaan lumitöistä jätetilojen ja -suojien läheisyydessä, jotta jäteastiat saadaan tyhjennettyä. Tällä hetkellä jäteautojen kuljettajilla on useilla kiinteistöillä suuria vaikeuksia päästä jäteastioiden luokse tai saada astioita kuljetettua jäteautolle liian kapeiden kulkuväylien vuoksi.

– Lumityöt on tehtävä niin, että astioiden siirtämistä varten on riittävän leveät väylät ja maa on kova ja hiekoitettu. Kiinteistön lumia ei saa aurata jätesuojien eteen. Myös syväkeräysastioille on oltava esteetön pääsy. Pahimmassa tapauksessa jäteastioiden tyhjennykset jäävät tekemättä siihen asti, kunnes väylät ovat vapaat lumesta, kertoo HSY:n käyttöpäällikkö Johanna Rusanen.

Runsas lumentulo ja tekemättömät lumityöt ovat viivästyttäneet jäteastioiden tyhjennyksiä pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella. Tilannetta pyritään helpottamaan tyhjentämällä jäteastioita poikkeuksellisesti kello 5.00–22.00. Pidennetyt tyhjennysajat jatkuvat ainakin viikon 7 ajan.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti