Lukitusturvallisuus

Lukitusturvallisuus - avaimet ovessa.

Avaimet ja lukot muodostavat lukitusjärjestelmän, joka on taloyhtiön vastuulla. Taloyhtiön tulee huoltaa lukitusjärjestelmää säännöllisesti ja pitää huolta, että sen lukitusjärjestelmä on riittävän moderni ja mahdollisimman turvallinen.

Remontit ja huoltoyhtiön pääsy taloon huomioitava

Remonttien aikana lukitusturvallisuuteen täytyy kiinnittää erityistä huomiota. Urakan ajaksi kannattaa taloyhtiön puolesta määritellä lukituksesta vastaava henkilö, joka pitää kirjaa siitä, mitä avaimia on luovutettu millekin toimijalle ja huolehtii avainten palauttamisesta urakan päättyessä.

Toimivalla lukituksella taloyhtiö vähentää murtojen riskiä, mutta turvaa myös huoltoyhtiön ja pelastusviranomaisten pääsyn taloon tarvittaessa. Kun esimerkiksi nettiyhteys katkeaa, olisi taloyhtiön avainten syytä olla helposti saatavilla teleoperaattoria varten. Tätä varten on luotu standardeja avainten säilyttämiseen, kuten KTL1 (Kiinteistön teletilojen lukitus) -lukitusjärjestelmä.

Asukkaan vastuulla huolehtia ovien lukitsemisesta ja avaimista

Kun lukitusjärjestelmä on kunnossa, vastuu siirtyy asukkaalle. Asukkaan tehtävänä on muistaa lukita ovet, säilyttää avaimia huolellisesti ja lainata avaimiaan vain luotettaville tahoille. Avaimen kadotessa asiasta kannattaa ilmoittaa isännöitsijälle.

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti