Miten löytää hyvän isännöitsijän?

Isännöitsijän vaihtamisessa kannattaa painottaa laatua, ei ensisijaisesti hintaa, kirjoittaa Kauppalehti. Halvin ei ole yleensä paras vaihtoehto, mutta silti taloyhtiöiden hallitukset päätyvät valinnassaan yleensä halvimpaan vaihtoehtoon.

Taloyhtiöiden halvat sopimukset voivat kuitenkin kääntyä kalliiksi, sillä kilpailutettu, halpa hinta tuo vain peruspalvelun ja sopimuksessa voi olla lisäksi monimutkaisia lisämaksuja, joita ei useinkaan tunnisteta. Hallitusten olisi hyvä käydä läpi voimassaoleva isännöintisopimus ja arvioitava, onko nykyisellä sopimuksella saatavilla sellaista laatua kuin halutaan.

Isännöitsijän valinta on yksi hallituksen tärkeimmistä tehtävistä. Isännöintiyritystä vaihdettaessa tulisi tehdä taustatyöt kuntoon ennen kuin tarjouspyyntöjä lähetetään isännöintiyrityksille. Taloyhtiöllä olisikin hyvä olla olemassa strategia, joka auttaa taloyhtiön johtamisessa.

Hallituksen kannattaa haastatella tulevat isännöitsijäkandidaatit huolella. Myös yrityksen taustat tulee tarkastaa.

Isännöintisopimukseen on hyvä kirjata se, että hallituksella tai puheenjohtajalla on oikeus seurata taloyhtiön tilitapahtumia. Tilinseurantaoikeus puuttuukin suurelta osalta hallituksia.

Lue alkuperäinen artikkeli Kauppalehdestä.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti