LoRaWAN-verkko mahdollistaa kiinteistön etäseurannan betoniseinienkin läpi

Kuva : Bigstockphoto

Kiinteistöjen energian- ja vedenkulutuksen etäseuranta onnistuu LoRaWAN-verkolla, jonka kattavuus on Suomessa jo hyvällä tasolla.

Energian- ja vedenkulutuksen seuraaminen ovat kiinteistöille keino tavoitella energiatehokkuutta, ja LoRaWAN-verkko tarjoaa mahdollisuuksia tarvittavan datan saamiseen.

Tänä päivänä enemmistö LoRaWAN-verkon käyttäjistä on yrityksiä ja organisaatioita, jotka käyttävät sitä esimerkiksi työkoneidensa paikantamiseen. Kiinteistöissä on mahdollista seurata muun muassa ilmanlaatua, paine-eroja ja ilmastoinnin asetuksia. Tästä näkökulmasta LoRaWAN sopii myös taloyhtiöiden tarpeisiin.

– Käyttötapauksia on jo monia esimerkiksi kiinteistöille. Etuna on, että LoRaWAN toimii myös paikoissa, joissa yhteydet ovat paksujen betoniseinien ja lattioiden vuoksi haastavat, kuten kiinteistöjen kellareissa. Näin onnistuu vesimittarinkin lukeminen etänä, kertoo Digitan IoT-palveluiden johtaja Ari Kuukka Ilmastoviisaat taloyhtiöt -hankkeen haastattelussa.

Ilmastoviisaat taloyhtiöt -hanke vauhdittaa taloyhtiöiden digiloikkaa. Tavoitteena on saada asunto-osakeyhtiöt ja niiden asukkaat aktiiviseksi osaksi älykaupunkia ja ilmastonmuutoksen torjuntaa. Vuoden 2020 loppuun kestävässä hankkeessa ovat mukana Helsingin ja Vantaan kaupungit, Forum Virium Helsinki, Green Building Council Finland ja Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY.

Tutustu Ilmastoviisaat taloyhtiöt -hankkeeseen.

 

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti