Lokakuussa asuntokauppa vuoden toiseksi vilkkainta

Kuva: Bigstock

Lokakuussa vanhoja asuntoja myytiin Suomessa 0,2 % vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Lokakuun vanhojen asuntojen kauppamäärät ovat kuitenkin kuluvan vuoden toiseksi korkeimmat. Useissa kaupungeissa, kuten Helsingissä, Tampereella, Oulussa ja Jyväskylässä lokakuu oli vahva kauppakuukausi.

Vanhoja asuntoja myytiin Suomessa lokakuussa 0,2 % vähemmän kuin vuosi sitten. Kumulatiivisesti tarkasteltuna tammi-lokakuussa vanhoja asuntoja on myyty noin 2,5 % vähemmän kuin viime vuonna.

-Vaikka vanhojen asuntojen kauppamäärät olivat lokakuussa hieman alemmalla tasolla vuoteen 2019 verrattuna, ne olivat kuitenkin selvästi korkeammalla tasolla vuosiin 2015-2018 verrattuna, Huoneistokeskuksen liiketoimintajohtaja Kari Virta sanoo.

Lokakuussa tehtiin Helsingissä kauppoja 6,5 % enemmän kuin vuosi sitten, ja Tampereella vanhoja asuntoja myytiin lokakuussa 9,1 % enemmän kuin vuosi sitten. Vanhojen asuntojen kauppamäärät nousivat lokakuussa myös Oulussa (+18,4 %), Kuopiossa (+3,4 %), Jyväskylässä (+28,9 %), Kouvolassa (+1,2 %) ja Porissa (+22,0 %).

Vanhojen asuntojen kauppamäärät laskivat lokakuussa Espoossa (-2,2 %), Vantaalla (-9,7 %), Turussa (-9,4 %), Lahdessa (-1,9 %), Joensuussa (-9,6 %) ja Porvoossa (-9,7 %).

Yhä enemmän huomiota energia-asioihin

Huoneistokeskus teki välittäjilleen marraskuussa kyselyn, jonka mukaan 43 % välittäjistä on sitä mieltä, että ostajat kiinnittävät nyt enemmän huomiota asunnon energiatehokkuuteen kuin viisi vuotta sitten. Välittäjäkyselyn mukaan 70 % välittäjistä on myös sitä mieltä, että asunnon lämmitysmuoto vaikuttaa asunnon myytävyyteen. Etenkin pientalokaupassa energiatehokkuus ja lämmitysmuoto vaikuttavat asunnon kiinnostavuuteen sekä saattavat näkyä myös myyntihinnassa.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti