Linjasaneerauksia nopeuttava korjauskonsepti laajeni julkisivuihin ja lisärakentamiseen

Kuvituskuva. Kuva: Mervi Ala-Prinkkilä
Kauppalehti

Seitsemän suomalaisen rakennusalan yrityksen vuonna 2014 yhdessä kehittämä Flowall-linjasaneerausmalli on laajentunut kattamaan koko kerrostalokorjaamisen kentän putkiremonteista julkisivuremontteihin ja lisäkerroksiin sekä hissien jälkiasennuksiin.

Kiinteistön arvon kasvattamiseen tähtäävä Flowsolution-malli pyrkii tuomaan korjausrakentamiseen nopeutta ja laatua teollista esivalmistusta hyödyntämällä sekä ohjaamaan hankkeet hallitusti tavoitteisiin hyvin johdetulla toimintamallilla.

Flowsolutionin muodostava yritysryhmä on toteuttanut lukuisia modulaarisia korjausrakentamisen hankkeita, joiden nopeutta ja sujuvuutta on seurattu myös tutkimuksin. Ryhmä kehitti yhdessä 10 % tavanomaisia tapoja nopeamman tavan tehdä linjasaneerauksia vastauksena erityisesti Suomen 60-70 -lukujen kerrostalokannan massiiviseen putkiremonttitarpeeseen.

Nyt yhteistyö on laajentunut kerrostalojen julkisivukorjauksiin sekä kiinteistön arvoa kasvattavaan lisärakentamiseen, kuten lisäkerroksiin ja hisseihin. Flowsolution-ryhmän muodostavat Uponor, Sto, Haaslahti, Consti, Rakennuttajatoimisto Valvontakonsultit, Sweco ja Puustelli.

Nopean putkiremontin haastaja

Teollisiin esivalmisteisiin perustuvat menetelmät tarjoavat kustannustehokkaan ja nopean tavan toteuttaa korjauksia.

– Emme keskity lyhentämään pelkästään remontin kestoa tai laskemaan hintaa, vaan haemme kaikki tavoitteet parhaiten täyttävän kokonaisratkaisun. Mallissa määritetään ja toteutetaan kiinteistölle sopivimmat toimenpiteet yhteistyössä asiakkaan kanssa, kehitysjohtaja Juha Salminen Constilta toteaa.

Luottamuksesta lopputuloksen laatuun kertoo myös Flowsolution-hankkeille annettava kolmen vuoden takuu.

– Kehitystyötä on tehty jo vuodesta 2010 asti, joten tätä konseptia on ehditty koestaa kunnolla käytännössä. Ratkaisut ovat luotettaviksi todettuja ja taustalla ovat isot toimijat, idean alullepanija, rakennuttajakonsultti Juuso Hämäläinen Valvontakonsulteista sanoo.

Viimeinen putkiremontti

Moduuliajattelun hyödyntäminen kerrostalokorjaamisessa vaikuttaa kiinteistön ylläpitoon positiivisesti myös pitkällä aikajänteellä.

– Tämä voi olla viimeinen iso putkiremontti, joka talossa pitää tehdä. Teollisesti esivalmistetut ratkaisut perustuvat uudelleen avattavuuteen, jolloin tulevaisuuden remontit ovat halvempia kun rakenteita ei tarvitse rikkoa, Juha Salminen sanoo.

Lisäksi yritysryhmä tarjoaa korjausrakentamisen markkinatilanteessa varteenotettavan tavan löytää hankkeelle laadukkaat tekijät suhteellisen pienellä vaivalla.

– Erilaiset yhteistyömallit muuttavat rakennusalaa, ja palveluntuottajien yhteistyön tiivistyminen tarkoittaa talo- ja kiinteistöyhtiöille paremmin tarpeita palvelevia korjaushankkeita tehokkaammin, nopeammin ja laadukkaammalla lopputuloksella. Koko ketju ensimmäisistä neuvotteluista viimeisen ruuvin asennukseen toimii sujuvasti yhdessä, Juuso Hämäläinen toteaa.

1 kommentti

 • Lea Savolainen Reply

  2.3.2018 at 17:16

  talosamme tehdään n. 8 milj remontti.
  kaikille tehdään n. samanlainen. oli asunto remonteerattu tai ei.
  hinta on kaikille suhteutettuna osakkeiden lukumäärään.
  esim, minulla on tehty n. 20 000 e remontti uusittiin kaikki mitä vaan pystyttiin ja asennettiin uudet kalusteet lattiapinnoitteet, nyt tulevassa remontissa puretaan kaikki ja sitten ei mitään hyvitetä mitään luvattiin että jotain kalusteita irrotetaan ne saa itselleen ja voi ne sitten myydä. Kummiskaan ei niistä todellista hintaa saa ja vaikuttaa siltä että uudet kalusteet on paljon halvemmat kuin mitä entiset on kun esim asennettiin 22 m pelkkiä putkia ja kaakeleita 500 e edestä ja sitten keittiön kalusteet on uuden veroiset niin en kuulema saa ostaa mitään itse vaan taloyhtiö on määrännyt että esi, liesituuletin ja siihen oma lisäosansa eli kaappi pitää ottaa yhtiön määräämältä keittiöliikkeestä, jotenka kalliks tulee kun yrittää saada samanlaista kuin nyt on. Miksi osakas ei saa hytitystä jos olis tehty niin että hyvitettäisiin edes jotain niin kokonaiskustannukset olisivat pienentäneet ja olis saatu lainaa pankilta nyt sitä ei saanut vaan tehdään supistettu remppa,
  Kumminkin sanotaan että asukas joutuu pitämään asuntonsa kunnossa. Asuntooni jouduttiin tekemään ns, vanhuksen perusparannus” lääkärin määräyksestä” ja onneksi saatiin pikkusen avustusta vanhuksien korjatuen muodossa nyt sitten n. 10 v päästä kaikki uusiks. Nyt olen ns. mustalla listalla ???

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti