Leuto talvi tuonut säästöjä lämmityskuluihin, hiekoituskulut nousseet

Etelä-Suomessa taloyhtiöt voivat tänä talvena säästää jopa kymmeniä prosentteja lämmityskuluissa. Maan keski- ja pohjoisosissa lämpötilan vaihtelut näkyvät hiekoitusmurskeen menekissä, kirjoittaa Taloussanomat.

Kuluva talvi on on ollut erikoinen sekä taloyhtiöille että omakotitaloasujille. Etelässä taloyhtiöt ovat säästäneet jopa tuhansia euroja kuukaudessa lämmityskuluissa. Joissakin taloyhtiöissä on voitu laskea hoitovastikkeita, mutta useimmat ohjaavat säästöt huolto- ja peruskorjauksiin.

Maan keskiosissa ja pohjoisessa suuret lämpötilan vaihtelut ovat tuoneet säästöjä lämmityskuluihin, mutta lumen poiskuljetuksesta ja hiekoituksesta on koitunut kuluja. OP Koti Kainuun toimitusjohtaja Olli-Pekka Hyyryläisen mukaan hiekoitusmurskeen kulutus on tänä talvena tuplaantunut tavalliseen talveen verrattuna.

Ilmatieteen laitoksen mukaan tammikuu on ollut ennätyksellisen leuto Oulun korkeudelle saakka, paikoittain jopa 7-8 astetta tavanomaista lämpimämpi. Odotettavissa on, että leudot ja vähälumiset talvet yleistyvät ilmastonmuutoksen myötä varsinkin eteläisessä Suomessa.

Lue lisää täältä.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti