Leuto talvi tuonut jälleen rottaongelman pk-seudulle

Tänä talvena pääkaupunkiseudulla on tehty runsaasti rottahavaintoja. Rottia on nähty myös päivisin. Yleensä rottien määrä on suurimmillaan loppusyksyllä, ja tuholaiset liikkuvat yöaikaan, kertoo Mtv Uutiset.

Leuto tammikuun on saanut rotat juoksentelemaan taloyhtiöiden liepeillä. Kylmyys häätää rottia pois, mutta lämmin ilma on tuonut niitä esiin tavallista enemmän, kertoo Tuomas Aivelo Helsingin yliopiston Kaupunkirotat-hankkeesta. Aivelon mukaan rotat ovat säikkyjä, ja niiden näkeminen päiväsaikaan on merkki siitä, että niitä on paljon.

Suomessa rotista aiheutuvat haitat keskittyvät rakenteellisiin tuhoihin, kuten sähköjohtojen järsimisen aiheuttamaan tulipalovaaraan. Rotat eivät täällä juurikaan levitä tauteja, eivätkä ne myöskään ole vain köyhien alueiden vitsaus.

Rottien määrä on Aivelon arvion mukaan lisääntynyt kymmenen vuoden aikana. Yksi syy voi olla se, että rotanmyrkkyä saavat EU-säännösten mukaan käyttää enää ammattilaiset. Myrkyn ostamisen rajoittaminen on kuitenkin hyvä asia, sillä usein myrkky päätyy muualle kuin rottien suuhun, Aivelo toteaa.

Lue lisää täältä

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää