Latausvalmius paranee oululaisissa taloyhtiöissä

Sähkö- ja hybridiautojen latausvalmiutta on parannettu oululaisissa taloyhtiöissä. Pisimmälle ovat päässeet asunto-osakeyhtiöt Pajarinkulma ja Hiirroskangas, kirjoittaa Forum24.fi.

Pajarinkulmassa on toteutettu latausvalmius asunto-osakeyhtiön kaikille 35 autopaikalle, jotka sijaitsevat kauppakeskuksen parkkihallissa. Hiirroskankaalla on uusittu pysäköintialueen sähköistys niin, että autopaikoilla on latausvalmius infran puolesta.

Kauppakeskus Valkean yhteyteen vuonna 2016 valmistuneen As Oy Pajarinkulmassa päätös latausvalmiuden hankkimisesta tehtiin yhtiökokouksessa. Isännöitsijä Timo Hanhela Kiinteistötahkolasta kertoo, että Pajarinkulmassa päätös tehtiin yksimielisesti, mutta päätökseen olisi riittänyt myös yksinkertainen enemmistö sekä yhtiökokouksessa edustetuista että erikseen autopaikkaosakkaiden äänistä. Latauvalmiuden hankintapäätösprosessi riippuu Hanhelan mukaan hankkeesta.

Autopaikan omistavalle osakkaalle kertyy latauspaikasta kolmenlaisia kuluja: latausvalmiuden vaatimasta infran vahvistamisesta ja autopaikkakohtaisesta latausasemasta, joiden hankintaan voi saada tukea Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:lta. Kolmas kulu syntyy paikkakohtaisen mittarin käytön mukaan ilmoittamasta sähköstä.

Pajarinkulmassa asioiden selvittämiseen ja päätöksiin kului noin vuosi. Latausinfran rakentaminen ja viranomaismääräysten huomioiminen vaatii tarkat suunnitelmat, sanoo taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Samuli Saikkonen.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti