Langaton kotiautomaatio avaa mahdollisuudet kiinteistöjen energiatehokkuuden parantamiseen

Kuva: Bigstock

Langattomat ja kyberturvalliset älykotiratkaisut ovat helppoja ja kustannuksiltaan maltillisia toteuttaa, sillä ne eivät edellytä olemassa oleviin kaapelointeihin puuttumista.

– Uusi langaton tekniikka avaa mahdollisuudet olemassa olevien kiinteistöjen energiatehokkuuden parantamiseen ja nostaa ne älykotiluokkaan, sanoo Schneider Electricin myyntijohtaja Jouni Kekäläinen.

Älykäs koti säätelee energiankulutusta silloinkin, kun käyttäjä ei itse muista olla aktiivinen valinnoissaan.

– Älykäs kotiautomaatio ohjaa lämmitystä eli sen avulla voi ajastaa varaavat lämmityslaitteet, ja stand by -elektroniikka sammuttaa laitteet, kun asukkaat ovat poissa, Kekäläinen täsmentää.

Kotiin on mahdollista asentaa myös ikkunatunnistimet, jotka esimerkiksi tuuletuksen ajaksi ohjaavat lämmitystä tai helteellä jäähdytystä. Näin ei synny vahingossa turhaa sähkönkulutusta. Ovitunnistimet luovat turvallisuutta, ovet eivät unohdu auki. Älykotiratkaisuista löytyy myös vesivuotosensori, joka reagoi veden ylivuotoihin.

– Taustalla tässä on tarpeen mukaan -ajattelu eli sähköä, lämmitystä ja vettä olisi kulutettava vain tarpeen mukaisen määrän verran, Kekäläinen sanoo.

Älykodin säätö- ja mittauslaitteet voi integroida olemassa oleviin tekniikoihin eikä rakenteisiin tarvitse asentaa mitään. Muun muassa ovi- ja ikkunatunnistimet voi asentaa itsenäisesti.

Kodin tekniikan päivittämisen älykkääksi voi aloittaa muutaman sadan euron panostuksella ja se näkyy heti myös sähkölaskussa.

Lue koko juttu!

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti