Lakialoite haluaa sähkön siirtohinnat kuriin ja oikeuksia asiakkaille

Kokoomus on julkaissut lakialoitteen, jolla se pyrkii puuttumaan sähkön siirron ylihinnoitteluun. Lakialoite leikkaisi verkkoyhtiöiden tuottoa, lopettaisi verkkoyhtiöiden yli-investoinnit ja jättäisi säävarmuuden tason ihmisten itsensä päätettäväksi. Esitys vapauttaisi myös pienverkot monopolista ja vaatisi monopoleilta suurempaa yhteiskuntavastuuta välttämättömyyshyödykkeen tarjoajina.

Hallitus on tammikuussa julkaissut hallitusohjelman mukaisen esitysluonnoksen, jolla pyritään hillitsemään jatkuvaa siirtohintojen nousua. Luonnoksessa ei kuitenkaan puututa verkkoyhtiöille sallittuun tuottoon eikä kannustimiin investoida kustannustehottomasti. Esitys ei myöskään lisää monopolin asiakkaiden oikeuksia. Kokoomuksen kansanedustaja Heikki Vestman on valmistellut hallituksen tueksi lakialoitteen, joka on hyväksytty kokoomuksen eduskuntaryhmän kokouksessa 9.4.2020.

Kokoomus esittää, että siirtopalvelu on tuotettava mahdollisimman kustannustehokkaasti, millä saataisiin vuoteen 2036 mennessä 900 miljoonan euron säästö tulevissa investoinneissa, kun valitaan kustannustehokkaimmat säävarmuusratkaisut.

Lue lisää täältä.

 

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti