Kuopion satamaa kehittäneille opinnäytteille Kiinteistöyhdistyksen palkinnot

Neea Huikari ja Mia Manninen. Kuva: Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys

Kiinteistöliitto Itä-Suomeen kuuluva Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys on palkinnut kahden Savonia-ammattikorkeakoulun rakennusarkkitehtiopiskelijan opinnäytetyöt 3000 euron rahapalkkioilla. Opinnäytetyöt keskittyivät Kuopion satama-alueen kehittämiseen. Nyt ensimmäistä kertaa myönnetyt palkinnot luovutettiin 7.12. Kuopiossa.

Opinnäytetyöt tilattiin yhdessä Kuopion Kaupunkikeskustan Kehittämisyhdistyksen kanssa. Opinnäytetöitä tilattaessa punaisena lankana oli kehittää kaupunkiympäristöä monipuolisesti palvelemaan eri käyttäjäryhmiä. Lisäksi yhtenä tavoitteena oli alueen muuttovetovoimaisuuden lisääminen ja kiinteistöjen varallisuusarvojen säilyttäminen. Yhdistysten tavoitteena on toteuttaa kolme eri suunnitteluprojektia yhdessä alueen oppilaitosten kanssa. Projekti voi olla opiskelijoille suunnattu kilpailu tai opinnäytetyö.

Opinnäytetöiden tavoite oli tarkastella aluetta ja sen kehitystarpeita eri käyttäjäryhmien näkökulmista. Opinnäytetöissä keskityttiin asukkaiden ja asiakkaiden näkökulmaan sekä toisaalta tapahtumanjärjestäjän ja yrittäjien näkökulmaan. Palkittujen töiden tekijät ovat Neea Huikari ja Mia Manninen. Opinnäytetöiden tilaajan ohjausryhmänä toimi Kuopion Kaupunkikeskustan Kehittämisyhdistyksen Kiinteistöt&Infra-työryhmä.

Opinnäytetyöt on luovutettu Kuopion kaupungille. Yhdistykset toivovat, että kaupunki hyödyntäisi opinnäytetöitä satama-alueen kehittämisessä. Seuraava kehitysprojekti keskittyy Kuopion torin kehittämiseen. Palkintojen rahoittaja on yleishyödyllinen kiinteistöyhdistys, jonka strategiaan kuuluu asumisympäristöjen kehittäminen tälläkin tavoin.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti