Kun salamoi, töpselit kannattaa irrottaa pistorasioista

Moni suomalainen pohtii, kannattaako ukkosella esimerksi irrottaa sähkölaitteiden töpselit pistorasioista, jotta välttyisi vahingoilta. Pelastusalan asiantuntijoiden mukaan ukonilmoja vastaan varautuminen on viisasta, kirjoittaa Ilta-Sanomat.

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön asiantuntija- ja kehittämispalvelujen johtaja Mika Gröndahlin mukaan varautuminen riippuu alueesta. Kaupunkimaisissa oloissa sähkökaapelit on vedetty maan alle suojaan, kun taas maaseudulla sähköt kulkevat ilmassa ja ne ovat siksi alttiimpia häiriöille.

Jos koti sijaitsee alueella, missä salamointi aiheuttaa esimerkiksi valojen vilkkumista, kannattaa sähkölaitteiden töpselit irrottaa pistorasioista. Vilkkuminen kertoo siitä, että alue on herkkää jännitteen vaihteluille ja virtapiikeille, Gröndahl sanoo. Pistokkeet voi myös irrottaa, vaikka asuisi sellaisella alueella, missä johdot kulkevat maan alla, jos se lisää omaa turvallisuuden tunnetta. Muutenkin yleisohje on, että pidemmän kotoa poissaolon ajaksi kannattaa ottaa laitteiden, kuten kahvinkeittimen, pistokkeet irti seinästä, Gröndahl toteaa.

Lue lisää täältä.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti