Kuka maksaa sähköauton latauspisteen rakennuskulut taloyhtiössä?

Kuva: Bigstock

Latausinfrahankkeen voi toteuttaa taloyhtiössä monella tapaa. Keskeinen periaate on kuitenkin kaikissa hankkeissa sama; osakkaiden yhdenvertainen kohtelu. Se tulee asunto-osakeyhtiölaista ja tarkoittaa yksinkertaistaen sitä, että osakkaita pitää kohdella aina samalla tavalla samassa tilanteessa.

Asunto-osakeyhtiölaissa on säännelty erikseen esimerkiksi autopaikkojen muutostöistä. Yhdenvertaisuuden periaate on Kiinteistöliiton lakimies Tapio Haltian mukaan kriittinen varsinkin silloin, jos latauspiste toteutetaan autopaikkaosakkeen omistajan muutostyönä ja on odotettavissa, että myöhemmin joku muu osakas haluaa tehdä saman tyyppisen muutostyön.

− Tässä tilanteessa olisi järkevää, että taloyhtiö kirjaisi ensi töikseen peruslinjaukset siitä, miten myöhemmin vastaavassa tilanteessa toimitaan. Nämä ratkaisut kannattaa linjata pitkälle tulevaisuuteen siltä varalta, että esimerkiksi sähkökapasiteettia pitää myöhemmin lisätä, Haltia ohjeistaa.

− Taloyhtiön hallituksella on toki toimivalta antaa osakkaalle lupa toteuttaa muutostöitä, mutta hallituksen pitäisi henkilövaihdoksista huolimatta pystyä toimimaan yhteismitallisesti. Sen vuoksi Kiinteistöliitto on päätynyt suosittelemaan, että kaikki latauspisteiden rakentamiseen liittyvät päätökset tehtäisiin yhtiökokouksessa.

Lue Taloustaidon juttu kokonaisuudessaan tästä!

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti