Kuinka korona vaikuttaa asuntosijoittajiin?

Koronavirus on järjestänyt maailmantalouden ja ihmisten arjen uusiksi. Myös asuntokauppa on saanut osansa vaikutuksista. Kuinka kriisi vaikuttaa asuntosijoittamiseen?, kysyy op.media.

Kriisi on lisännyt tietynlaista varovaisuutta asuntosijoittamisessa, arvioi OP Kodin johtaja Lasse Palovaara. Asuntosijoittamisessa tapahtuvaa muutosta ei näe suurta joukkoa tarkastelemalla, mutta yksittäisten sijoittajien kohdalla tilanne voi Palovaaran mukaan olla toinen.

Vallitsevassa tilanteessa uusia potentiaalisia sijoituskohteita on tullut vähemmän tarjolle, joten asuntosijoittajiakin on tavallista vähemmän liikkeellä. Palovaaran mukaan hyvistä sijoituskohteista voi joutua kilpailemaan entistä kovemmin ja asunnosta voi joutua maksamaan jopa korkeamman hinnan kuin normaalisti. Tilanne poikkeaa paikkakunta- ja aluekohtaisesti – sijainnin merkitys korostuu entisestään, toteaa Palovaara.

Lasse Palovaaran vinkit asuntosijoittajalle ovat:

  • Älä tee äkkinäisiä päätöksiä ostamisen tai myymisen suhteen. Sijoitussuunnitelmaa kannattaa tarkastella pitkäjänteisesti.
  • Jos sopiva sijoitusasunto löytyy, ei estettä ostamiselle ole.
  • Harkitse tarkasti voimakasta velkarahalla sijoittamista.
  • Pidä huolta nykyisten asuntojen vuokralaisista. Kilpailu vuokralaisista on koventunut.
  • Vapaa-ajan asuntojen kasvanut kysyntä voi tarjota uusia mahdollisuuksia myös asuntosijoittajalle.

Lue lisää täältä.

 

 

 

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti