KTI Kiinteistöindeksi: Asuntosijoitusten tuotot säilyivät vahvana

Kuva: Jukka Siren

Suomen kiinteistösijoitusmarkkinoiden kokonaistuotto oli 6,6 prosenttia vuonna 2017. Kiinteistösijoitusten nettotuottotaso laski 5,4 prosenttiin, ja markkina-arvot nousivat keskimäärin 1,2 prosenttia. Kaikissa kiinteistötyypeissä pääkaupunkiseudun kiinteistöt tuottivat muuta maata paremmin.

Asunnot tuottivat suurista kiinteistösektoreista parasta kokonaistuottoa yhdeksänä vuonna peräkkäin 2008−2016. Suurten sijoittajien asuntosijoitukset tuottivat hyvin myös vuonna 2017, ja niiden kokonaistuotto oli 7,5 prosenttia. Hotelli- ja toimistokiinteistöjen tuotot nousivat kuitenkin tätä korkeammiksi. Asuntokiinteistöjen tuotot olivat pää-kaupunkiseudulla ja muissa suurissa kaupungeissa (Tampere, Turku, Jyväskylä, Oulu, Kuopio ja Lahti) selkeästi muuta maata korkeampia. Suurten kaupunkien ulkopuolella asuntokiinteistöjen arvot laskivat ja kokonaistuotto jäi alle viiteen prosenttiin.

Asuntokiinteistösijoitusten nettotuotot nousivat

Asuntokiinteistösijoitusten nettotuotot nousivat hieman vuonna 2017 nousseiden vuokratuottojen ja korkean käyttöasteen tukemana. Koko maan asuntokiinteistöjen keskimääräinen käyttöaste oli 96,5 prosenttia. Asuntokiinteistöt ovat houkutelleet kiinteistösijoittajia viime vuosina, ja asunnot ovat nykyisin ammattimaisten kiinteistösijoitus-markkinoiden suurin sektori. KTI Kiinteistöindeksissä niiden osuus on 41 prosenttia.

 

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti