Krista Mikkonen Hallituspäivillä: kotitalousvähennystä halutaan laajentaa

Kiinteistöliiton hallituksen pj. Timo Nieminen ja toimitusjohtaja Harri Hiltunen. Kuva: Jukka Siren

Suomen Kiinteistöliiton  perinteiset Hallituspäivät alkoivat tänään Hotelli Clarionissa Helsingin Jätkäsaaressa.

Asuntoasioistakin valtakunnan hallituksessa vastaava ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen (Vihr.)  kertoi hallitusohjelmaan kirjatuista asumisen ja rakentamisen tavoitteista. Vähähiilisyys, kiertotalous ja energiatehokkuus ovat tärkeitä, samoin kestävä kaupunkikehitys ja asumisen kohtuuhintaisuus.

Mikkonen totesi koko hallitusohjelman alkavan ilmastonmuutosta käsittelevällä lauseella. Rakentamisella ja asumisella on ohjelmassa suuri merkitys. Nyt on valmisteilla niihin liittyvä ohjelma, joka painottuu rakennuksen elinkaaren alkuun ja loppuun, ministeri Mikkonen kertoi. Elinkaaren aikaista ohjeistusta on tulossa 2020-luvun puoliväliin mennessä. Halutaan avustusjärjestelmä, jonka perusteena on mahdollisimman suuri saavutettu hyöty suhteessa avustussummaan.

Mahdollisesti myös taloyhtiöiden osakkaille tulee mahdollisuus kotitalousvähennykseen energiatehokkuutta tukevissa hankkeissa. Pyritään myös saamaan energiatehokkuuden parannustoimien suunnittelukin kotitalousvähennyksen piiriin, ministeri kertoi.

Kiinteistöliiton toimitusjohtaja Harri Hiltunen totesi, että hallitusohjelmasta ei oikein löydy asumiskustannuksia alentavia kohtia. Päinvastoin esimerkiksi kiinteistövero tulee todennäköisesti nousemaan monessa kunnassa.

 

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää