Kotitalousjätteet tukkivat nyt hyötykeräyspisteitä

Kotitalouksissa syntyy tällä hetkellä tavallista enemmän jätettä. Hyötykeräyspisteissä tämä on näkynyt täyttymisenä ja jossain määrin myös ylitse pursuamisena, Yle kirjoittaa.

Jyväskylän jätehuoltoyhtiö Mustankorkean viestintä- ja asiakkuuspäällikkö Piia Ahon mukaan kodeista tulee tavallista enemmän lajiteltua jätettä, eikä järjestelmä pysy mukana. Järjestelmään on tehtävä muutoksia. Toivomme, että ihmiset antavat meille aikaa ehtiä muutoksen matkaan, Aho sanoo

Esimerkiksi vaattteiden hyötykeräys on jouduttu monin paikoin keskeyttämään, sillä kerääjät eivät voi ottaa vastaan lisää vaatetta, kun ketjun muut vaiheet eivät vedä. Vaatteita jätetään pisteille siitäkin huolimatta, että siellä on ilmoitus, ettei vaatteita voi jättää sinne. Yleensäkin jätteitä ei voi jättää jätepisteeseen, jos sinne ei mahdu enempää, Aho sanoo.

Taloyhtiöiden jäteastiat myös kovassa käytössä

Taloyhtiöiden jäteastioiden tyhjennykset on mitoitettu normaalin jätekertymän mukaan, eivätkä tavalliset tyhjennysvälit välttämättä riitä. Jotta täyttyneet jäteastiat saadaan tyhjennettyä, tulee jätehuollon saada tieto tyhjennystarpeesta.

Taloyhtiöissä ylimääräisten tyhjennysten tilaaminen ja sopimusmuutokset hoituvat huoltoyhtiön tai isännöitsijän kautta. Isännöintiliiton puheenjohtaja Toivo Korhosen mukaan sähköposti on hyvä tapa ottaa yhteyttä isännöitsijään. Kaikki viestit käydään läpi, vaikka puhelimeen ei aina ehdittäisi vastata, Korhonen sanoo.

Omakotitalon jäteastian tyhjennysväliä voi muuttaa ilmoituksella jätekuljettajalle, samoin hoituu ylimääräisen tyhjennyksen pyytäminen.

Lue lisää täältä.

 

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti