Korona teki sähköisestä kiinteistökaupasta uuden normaalin

Kuva: Bigstock

Ihmiset eivät halua tai uskalla tavata, mutta tarve ostaa ja myydä asuntoja pysyy. Sähköinen kiinteistökauppa helpottaa monin tavoin, kertoo Suomen Asiakastieto Oy.

2020 on muuttanut monet sosiaalisiin kontakteihin perustuvat tavat toimia ja tehdä kauppaa. Esimerkiksi kiinteistökauppa on käynyt läpi suuren muutoksen. Enää ei kokoonnuta suurella joukolla pankin palaverihuoneeseen, vaan mökit, metsätilat ja omakotitalot vaihtavat omistajaa sähköisesti.

Kaikinpuolinen turvallisuus on ollut sähköisen kiinteistökaupan yleistymisen ytimessä, mutta suurin draiveri muutokseen on tyytyväinen ja tarpeisiinsa sopivan palvelun saava asiakas.

-Asiakkailta on tullut tosi hyvää palautetta. Erityisesti he ovat olleet todella tyytyväisiä, kun kaupat on voitu hoitaa etänä. Ihmiset eivät nyt joko halua tavata fyysisesti tai toinen osapuoli on vaikkapa etänä toisella paikkakunnalla. Pankeistakin on joskus aika vaikea löytää kaupoille aikoja. Nyt niitä on tehty kotoa ja jopa ulkomailta käsin, kertoo kiinteistönvälitysliike Urbaanit Kodit Oy:n toimitusjohtaja Anna-Maija Kuosmanen.

Urbaanit Kodit Oy kuuluu SP-Koti-ketjuun ja käyttää Asiakastiedon sähköisiä kiinteistökaupan palveluita. Kuosmanen kertoo, että aluksi sähköinen kauppaprosessi jännitti, mutta uusi toimintatapa opittiin nopeasti.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti