Korjausvelka vaikeuttaa taloyhtiön lainansaantia

Talot kolikkokasan päällä Kuva: Bigstockphoto

Pahasti korjausvelkaisten taloyhtiöiden voi olla vaikea saada remontteihinsa lainaa, koska yhtiön rakennusten vakuusarvo on laskenut liikaa, kertoo Helsingin Uutiset.

OP Helsingin yhtiöasiakkuuksista vastaavan johtaja Mikko Yli-Isotalon mukaan pahasti korjausvelkaisten yhtiöiden kohdalla voidaan tilanne ratkaista pilkkomalla isoja hankkeita osiin. Remontin jakamiseen ryhdytään, jos rahoitustarve lähenee puolta kiinteistön arvosta. Ennen remontin pilkkomista kartoitetaan yhtiön omistuksessa olevien tilojen myynnin, lisärakentamisen tai ullakkorakentamisen mahdollisuuksia.

Yli-Isotalo arvioi, että korjausvelkaa ei tulisi päästää yli 30 prosenttiin yhtiön käyvästä arvosta. Helsingissä viivyttely remonttien kanssa on hänen mukaansa kohtalokkainta reuna-alueilla Itä- ja Pohjois-Helsingissä, jossa asuntojen arvot ovat matalimpia.

Nordean paikallisjohtaja Sami Hämäläinen puolestaan arvioi, että tekemättömistä remonteista voi pahimmillaan tulla 2 000 euroa lisäkuluja neliötä kohden, esimerkiksi pelkästään putkiremontista 1000 ja sukittamallakin 500 euroa neliöltä. Myös tontinvuokra vaikuttaa taloyhtiön kustannuksiin. Jos taloyhtiö on vuokratontilla ja vuokrakausi on päättymässä, tarkistetaan vuokria ylöspäin, jolloin pahimmassa tapauksessa korotus voi tarkoittaa jopa vastikkeen kaksinkertaistumista.

Lue lisää Helsingin Uutisten artikkelista.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää