KorjausRYL tulossa

Korjausrakentamiseen luodaan yhtenäiset laatuvaatimukset uudella KorjausRYL:llä. Yhtenäistäminen parantaa ja helpottaa korjaushankkeiden tilaamista, suunnittelua ja rakentamista, kertoo Talotekniikka-lehti.

RYL (Rakennustöiden yleiset laatuvaatimukset) määrittää rakennusalalla yleisesti tunnustetun hyvän rakennustavan. Se tarjoaa käytännön työvälineitä kiinteistö- ja rakentamisalalle hyvän rakennustavan mukaiseen suunnitteluun ja toteutukseen sekä auttaa sopimusten laadinnassa ja tulkinnassa.

Yleiset laatuvaatimukset tulevat nyt myös korjausrakentamiseen. KorjausRYL on tarkoitettu tilaajille, rakennuttajille, kuntotutkimusten- ja -arvioiden sekä muiden esiselvitysten tekijöille, suunnittelijoille, urakoitsijoille, valvojille ja viranomaisille.

KorjausRYL -sarjan ensimmäinen kirja Esiselvitykset ja purkaminen antaa laatuvaatimukset korjaushankkeen alussa tehtäville kuntotutkimuksille ja -arvioille sekä purkamiselle. Kuluvan vuoden aikana ilmestyy myös muun muassa julkisivuja koskeva osa. Tällä hetkellä työnalla on myös mallit ja lomakkeet purkutyöselostukselle ja esiselvitysten tilaamiseen.

Lue alkuperäinen artikkeli Talotekniikan nettisivuilta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti