Korjaus-, hissi- ja esteettömyysavustukset ARAsta verkossa

Kuvan lähde: Marjo Parkkinen

Avustusten hakemisen, hankekäsittelyn sekä ohjauksen ja valvonnan palvelujen digitalisointi etenee ARAssa. Ensimmäisenä avautui korjaus-, hissi- ja esteettömyysavustusten hakeminen sähköisesti.

Kevään 2017 kuluessa kaikki uusiin hankkeisiin ja avustushakemuksiin liittyvät tiedot voidaan toimittaa sähköisesti, samoin rahoitus- ja avustuspäätökset.

Vuoden 2017 alusta korjausavustusten myöntäminen siirtyi kunnista ARAan. Nyt korjausavustuksia voi hakea sähköisesti tunnistautumalla ARAn verkkosivujen kautta. Palvelussa voi tehdä hanke- ja avustushakemuksia sekä toimittaa hakemusten liitteet. Korjausavustushakemuksia otetaan vastaan myös paperimuotoisina.

Verkkoasiointi laajenee kevään kuluessa

Kevään kuluessa palvelu laajenee niin, että verkkoasioinnissa voi hakea rakennushankkeille uudisrakentamisen ja perusparantamisen rahoitusta sekä toiminnassa tarvittavia lupia. Hakija voi täyttää rakennushanketta koskevat lomakkeet verkossa ja koota liitteeksi tulevan aineiston hakemukseensa. ARA käsittelee verkkopalvelun kautta jätetyt hakemukset verkossa, pyytää palvelun kautta tarvittaessa täydennyksiä ja tekee myös päätökset sähköisesti.

Myös ARA-asuntokannan ohjaukseen ja valvontaan liittyvä asiointi hoituu pian digitaalisesti. Palvelussa yhteisöt voivat tehdä hakemuksia, raportoida ARAn pyytämiä valvontatietoja, lähettää tilinpäätöstietoja ja liitteitä sekä käydä viestinvaihtoa ARAn asiantuntijoiden kanssa.

Yhteisökäyttäjien tunnistaminen toteutetaan pääsääntöisesti Katso-tunnuksilla. Katso-tunnistus on Verohallinnon tarjoama, yhteisöjä varten luotu tapa tunnistautua viranomaisten sähköisiin palveluihin. Yksityishenkilöt tunnistetaan Suomi.fi-tunnistamisella eli esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti