Kokouksen alussa valitaan kokoukselle puheenjohtaja ja kokousvirkailijat

Kokouksen avaa normaalisti taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja. Toki avauksen voi suorittaa puheenjohtajan poissa ollessa myös joku hallituksen jäsenistä tai isännöitsijä. Kokouksen alussa suoritetaan kokouksen järjestäytyminen eli valitaan yhtiökokoukselle puheenjohtaja sekä nimetään kokoukselle sihteeri, valitaan ääntenlaskijat ja pöytäkirjantarkastajat.

Yhtiökokouksen puheenjohtajaksi pyydetään esityslistan tässä kohdassa tekemään ehdotuksia. On melko tavanomaista, että hallituksen puheenjohtaja toimii myös yhtiökokouksen puheenjohtajana. Myös joku toinen kokouksen osallistujista voidaan valita kokouksen puheenjohtajaksi. Joskus puheenjohtajaksi kutsutaan yhtiön ulkopuolinen asiantuntija eli esim. Kiinteistöliiton lakimies tai paikallinen asianajaja taikka joku muu asiantuntija.

Kokouksen puheenjohtajaksi valittu kutsuu kokouksen sihteeriksi yleensä taloyhtiön isännöitsijän. Myös joku toinen voidaan valita sihteeriksi, mutta se on poikkeuksellista.

Normaalisti yhtiökokoukselle valitaan lisäksi kaksi (2) ääntenlaskijaa sekä kaksi (2) pöytäkirjantarkastajaa. Jos ei ennakoida kokouksessa tulevan äänestyksiä, voidaan samat henkilöt valita molempiin tehtäviin. Mikäli on odotettavissa useitakin äänestyksiä, voi olla paikallaan valita eri henkilöt ääntenlaskijoiksi ja eri henkilöt pöytäkirjantarkastajiksi.

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti