Kojamo suunnittelee listautumisantia ja listautumista Nasdaq Helsingin päälistalle

Kojamo Oyj suunnittelee listautumisantia ja osakkeidensa listaamista Nasdaq Helsinki Oy:n päälistalle.

Kojamo on Suomen suurin yksityinen asuntosijoitusyhtiö sijoituskiinteistöjen käyvällä arvolla mitattuna. Se tarjoaa vuokra-asuntoja ja asumiseen liittyviä palveluja pääasiassa Helsingin seudulla, Tampereen, Turun, Kuopion ja Lahden alueilla sekä Oulun ja Jyväskylän kaupungeissa. Kojamon kiinteistöportfolio 31.3.2018 muodostui 35.697 vuokra-asunnosta, jotka tarjoavat monipuolisia vaihtoehtoja vuokra-asumiseen. Sijoituskiinteistöjen käypä arvo oli 4,9 miljardia euroa 31.3.2018.

Suunnitellun listautumisannin tavoitteena on edistää Kojamon kasvustrategian toteuttamista ja lisätä strategista joustavuutta. Listautuminen mahdollistaisi Kojamon pääsyn pääomamarkkinoille ja omistuspohjan laajenemisen sekä kotimaisilla että ulkomaisilla sijoittajilla, mikä lisäisi Kojamon osakkeiden likviditeettiä. Lisäksi listautumisannin odotetaan hyödyttävän Kojamoa toiminnallisesti, parantavan Kojamon tunnettuutta asiakkaiden, mahdollisten tulevien työntekijöiden ja sijoittajien keskuudessa sekä kiinteistö- ja vuokramarkkinoilla yleisesti, ja siten vahvistaisi Kojamon kilpailukykyä. Listautuminen ja lisääntynyt likviditeetti mahdollistaisivat myös osakkeiden tehokkaamman käytön vastikkeena mahdollisissa yritysostoissa sekä henkilöstön palkitsemisessa.

Suunnitellun listautumisannin odotetaan koostuvan olemassa olevien osakkeiden osakemyynnistä eräiden nykyisten osakkeenomistajien toimesta sekä uusien osakkeiden osakeannista yhtiön toimesta. Laskemalla liikkeelle uusia osakkeita, yhtiö pyrkisi suunnitellussa listautumisannissa keräämään noin 150 miljoonan euron bruttovarat, jotka käytettäisiin Kojamon kasvustrategian tukemiseen, sisältäen asuinkiinteistöjen hankinnat, kehityshankkeet ja muut kasvuinvestoinnit, sekä osittaiseen velkojen maksamiseen ja yhtiön yleisiin tarpeisiin.

Kojamo uudistunut voimakkaasti viime vuosina

“Olemme viimeisten seitsemän vuoden aikana uudistuneet voimakkaasti ja keskittyneet kaupalliseen asuntovuokraukseen. Toimintamme on keskittynyt seitsemään Suomen Kasvukeskukseen ja Lumo-brändimme on ottanut vahvan aseman markkinoilla”, toimitusjohtaja Jani Nieminen sanoo.

“Strategiamme mukaisesti meille tärkeää on omistaja-arvon pitkäjänteinen kehittäminen sekä parhaan asiakaskokemuksen tarjoaminen. Tavoitteemme on olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta. Hyvä esimerkki uudistumisesta on Lumo-verkkokauppa, joka mahdollistaa asiakkaillemme asunnon vuokraamisen ympäri vuorokauden”.

“Kaupungistumisen sekä yhden ja kahden henkilön kotitalouksien määrän jatkuvan kasvun odotetaan tukevan vuokra-asuntojen kysyntää. Kojamon asuntotarjonta vastaa erinomaisesti tähän kysyntään, sillä vuokra-asunnoistamme yli 70 prosenttia on joko yksiöitä tai kaksioita”.

“Tehtävämme on luoda parempaa kaupunkiasumista ja edesauttaa työperäistä muuttoliikettä kaupungistuvassa Suomessa”.

“Olemme investoineet Lumo-asuntotarjonnan kehittämiseen vuosina 2014-2017 1,5 miljardia euroa. Suunniteltu listautuminen tukisi kasvustrategiaamme ja vuoden 2021 tavoitettamme omistaa 38.000 vuokra-asuntoa vuonna 2021”, Nieminen päättää.

Lue koko tiedote Kojamon nettisivuilta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää