Kodin homeongelma – 83-vuotias on taistellut taloyhtiössä yli 10 vuotta

Kuvituskuva

Asunnossa vierailleiden useiden asiantuntijoiden mukaan naisen kodissa oli todennäköisesti kosteutta ja mikrobikasvustoa, jotka vaativat tutkimuksia, rakenneavauksia sekä korjaussuunnitelman. Taloyhtiön hallitus ja isännöitsijä eivät kuitenkaan ottaneet asiaa vakavasti, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Vuonna 1974 rakennetussa tasakattoisessa rivitalohuoneistossa havaittiin jo huoneistoa ostettaessa vuonna 2005 vaatteisiin jäänyt paha haju. Kanta-Hämeessä sijaitsevan taloyhtiön isännöitsijä ei ottanut asiaa vakavasti. Tällöin osakkaat alkoivat itse omaan laskuunsa teettää tutkimuksia huoneistossaan.

Asiantuntijoiden selvitykset eivät vakuuttaneet taloyhtiön hallitusta ja isännöitsijää. Huoneiston omistava nainen kertoo yrittäneensä puhua heille ongelmasta lukuisia kertoja vuosien varrella, sekä lähestyneensä niin hallitusta kuin isännöitsijää sähköpostein.

Isännöitsijä reagoi ensimmäisen kerran pariskunnan huoliin vasta siinä vaiheessa, kun heidän tyttärensä uhkasi tätä juridisilla toimilla.

Huoneiston sisätilat remontoitiinkin ja sen jälkeen muutama vuosi meni naisen mukaan paremmin, mutta vuonna 2013 tilanne alkoi jälleen pahentua.

Erinäisten vaiheiden jälkeen terveystarkastaja sai järjestettyä paikalle rakenneterveys- ja sisäilmatutkijat ja he aloittivat perusteelliset tutkimukset koko taloyhtiössä vuonna 2017.

Kiinteistön kaikissa kolmessa asuinrivitalossa havaittiin materiaalinäytteiden perusteella laajoja kosteus- ja mikrobivaurioita. Kiinteistön korjaaminen ja uudelleen rakentaminen tulisi niin kalliiksi, että koko tontti ja osakekanta on päätetty myydä.

Naisen mukaan he olivat miehensä kanssa liian kilttejä ja arkoja ja antoivat tilanteen mennä liian pitkälle.

”Suosittelen kaikille vastaavien ongelmien kanssa painiville paneutumista asunto-osakeyhtiölakiin. Niin meidänkin olisi pitänyt heti tehdä”, nainen toteaa jutussa.

Lue alkuperäinen juttu Helsingin Sanomista.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti