KL: Hallitusohjelmassa miina asuntosijoittajille

Kauppalehti esittää pääkirjoituksessaan, että hallitusohjelmaan sisältyy taloyhtiölainan lyhennysten vähennyskelpoisuuden osalta miina asuntosijoittajille.

Lehti viittaa siihen, että hallitus aikoo selvittää mahdollisuutta uudistaa asuntosijoittamisen verotusta niin, että yhtiölainan lyhennystä ei voisi enää vähentää vuokratuotosta. Hallituksen tavoite on hillitä kotitalouksien velkaantumista tilanteessa, jossa uudiskohteissa taloyhtiölainan osuus voi olla jopa 80 prosenttia asunnon kokonaishinnasta.

Kauppalehden mukaan hallituksen kannattaisi ennen toimenpiteisiin ryhtymistä odottaa velkaantumistyöryhmän ehdotuksia. Pääkirjoituksessa todetaan, että taloyhtiölainojen rajoittaminen esimerkiksi 60 prosenttiin asunnon kokonaishinnasta hillitsisi velkaantumista ilman, että se kuitenkaan hyydyttäisi kovin pahasti asuntosijoittamista.

Kauppalehden pääkirjoituksessa pidetään hyvänä, ettei hallitus aio ryhtyä hillitsemään vuokrien korotuksia lainsäädännöllisin toimenpitein sekä toivotetaan tervetulleeksi hallitusohjelman kirjaus 8-vuotisesta asuntopoliittisesta kehittämisohjelmasta.

Lue lisää Kauppalehden pääkirjoituksesta 25.6.2019.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti