KKV: Isännöintialalla kartelli

Kuva: Bigstock

Kilpailu- ja kuluttajavirasto KKV on todennut, että isännöintialalla on vallinnut kartelli vuosina 2014-2017. Kartellista on nyt määrätty 22 miljoonan euron seuraamusmaksu, joka jakutuu kuuden isännöintialan yrityksen ja Isännöintiliiton kesken.

KKV oli tehnyt 9 tarkastusta ja 23 kuulemista sekä lukenut 17796 asiakirjaa. KKV toteaa, että osapuolet ovat sopineet kaasvaneen työmäärän siirtämisestä asiakashintoihin. Hinnankorotuksia on suositeltu myös muille liiton jäsenyrityksille kuin nyt tutkituille, ja liiton ulkopuolellekin.

KKV toteaa, että on vaikea arvioida kartellista koitunutta taloyhtiöiden taloudellista tappiota. Kansainvälisesti on tutkuksissa arvoitu kartellien nostavan hintatasoa 10-30 %.

Kiinteistöliiton toimitusjohtaja Harri Hiltunen totesi Ylelle, että liitto on seurannut tutkintaa alusta lähtien. Selvitys avaa joitakin piirteitä, joita liitto on vuosien kuluessa havainnut. Hiltusen mukaan Isännöintiliitossa on ollut selkeä tahtotila käyttäytyä vähän eri tavalla, kuin miten asiakas olisi halunnut palveluja ostaa.

Palaamme täydentämään uutista.

KKV:n esityksen pääkohdat löytyvät viraston kotisivuilta.

Viraston tiedotustilaisuus löytyy Yle Areenasta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti