KKO myönsi valitusluvan kiistassa ilmalämpöpumpusta

Kuva: Bigstock Kuvan pumppu ei liity artikkeliin.

Osakkeenomistaja oli asentanut huoneistonsa parvekkeelle ilmalämpöpumpun. Taloyhtiö oli kieltänyt muutostyön. Kysymystä, kuuluiko ilmalämpöpumpun asentaminen parvekkeelle osakkeenomistajan muutostyöoikeuden piiriin ja lisäksi kysymys siitä, oliko muutostyön kieltäminen kohtuutonta ottaen huomioon aiheutuvan haitan määrä ja osakkeenomistajalle koituva hyöty, ratkoi ensin Varsinais-Suomen käräjäoikeus ja sitten Turun hovioikeus. Lisäksi asiassa oli otettava kantaa ilmalämpöpumppujen kieltämistä koskevan yhtiökokouksen päätöksen pätemättömyyteen.

Käräjäoikeus katsoi, että ilmalämpöpumpun asennuttaminen yhtiön parvekkeille ei kuulunut osakkeenomistajan muutostyöoikeuden piiriin, ja  yhtiökokouksen päätös ilmalämpöpumppuasennusten kieltämisestä ei ollut asunto-osakeyhtiölain tai yhtiöjärjestyksen vastainen eikä siten pätemätön.

Hovioikeus kumosi käräjäoikeuden tuomion, ja katsoi, että yhtiökokouksen  päätös kieltää osakkeenomistajilta ilmalämpöpumppujen asentaminen parvekkeilleen oli pätemätön. Taloyhtiötä kiellettiin panemasta päätöstä täytäntöön.

Korkein oikeus on nyt myöntänyt taloyhtiölle valitusluvan hovioikeuden päätöksestä.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti