Kissa aiheutti mittavan vesivahingon

Kuva: Bigstock.

Vedestä pitävä ja seuralliseksi tunnettu Maine Coon-rotukissa aiheutti kalliin vesivahingon hämeenlinnalaisessa kerrostalossa. Kissa sai suljettua tiskialtaan tulpan ja aukaistua hanan ja vesi alkoi tulvia keittiöön.

Taloyhtiö vaati vahingonkorvauksia kissan omistajalta. Taloyhtiön mielestä kissa ei voinut olla niin fiksu, että samalla kun se laittaa tulpan kiinni niin avaa vielä hanankin. Taloyhtiön mielestä vesivahinko johtui omistajan tuottamuksesta, sillä omistaja nukkui, kun kissa hääri tiskipöydällä.

Kiista eteni Kanta-Hämeen käräjäoikeuden kautta Turun hovioikeuteen ja taloyhtiö hävisi sen. Laskun loppusumma noussee lähelle 50 000 euroa.

Vesivahinko sattui kolme vuotta sitten keväällä. Vahingon aiheuttama remonttilasku nousi yli 10 000 euron ja taloyhtiö vaati rahoja kissan omistajalta.

Vahinkoraportin mukaan vettä oli päässyt asuntoon noin sata litraa. Omistaja nosti kanteen ja vaati käräjäoikeutta vahvistamaan, että vahinko ei johtunut hänen tuottamuksestaan ja että se kuuluu taloyhtiön kunnossapitovastuulle. Omistaja kiisti tahallisuuden ja piti tapahtunutta ennalta-arvaamattomana.

Vahingon aiheutti asunnon omistajan yhdeksänkiloinen rotukissa. Huoneiston omistajan vakuutusyhtiö katsoi, että vahinko oli aiheutunut ilman omistajan tuottamusta. Vakuutusyhtiö korvasi omistajan kontolle kuuluvia vahinkoja.

Taloyhtiö yritti saada omistajan vakuutusyhtiöltä korvauksia, mutta niitä vakuutusyhtiö ei maksanut, koska katsoi, että vahinko ei johtunut omistajan huolimattomuudesta.

Hovioikeus totesi ratkaisussaan, että omistaja ei ollut laiminlyönyt lemmikkiensä valvontaa eikä vahinko näin ollen johtunut huolimattomuudesta. Taloyhtiön on maksettava kissan omistajan oikeuskulut, jotka ovat noin 22 000 euroa.

Taloyhtiön omat oikeudenkäyntikulut ovat runsaat 10 000 euroa. Kun summaan lasketaan remontin kulut, noussee loppulasku noin 50 000 euroon.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti