Kiistellyt design-asunnot Kakolanmäen vankilarakennuksessa auki elokuussa

Majoituspalvelut Forenom Oy avaa Turun historialliseen vankimielisairaalaan design-asuntoja elokuussa 2016. Asunnot ovat tarkoitettu majoitustoimintaan eli vankilamiljööseen pääsee majoittumaan yhdestä yöstä useaan kuukauteen. Museoviraston kanta vanhan vankimielisairaalan täysremonttiin oli alkuun kielteinen. Useiden eri toimijoiden yhteisymmärrykseen kuitenkin päästiin ja asunnot vastaanottavat ensimmäiset majoittujansa kesän lopussa.

Kohteessa oli tärkeää säilyttää alkuperäistä ilmettä mahdollisimman pitkälle koskemattomana. Alkuperäinen arkkitehtuuri ei saanut muutostöissä muuttua liikaa, jotta historiallinen kohde pysyisi arvossaan. Rakennus on museoviraston suojelema ja esimerkiksi ikkunoiden ulkopuolella olevien kaltereiden poistamisesta väännettiin kättä pitkään.

– Kohteen historian kunnioittaminen ja rakenteiden säilyttäminen alkuperäisenä oli alusta asti myös meille tärkeää. Asiakkaidemme turvallisuus on meille kuitenkin tärkeintä. Lisäksi uskomme, että majoittujat ihailevat merelle avautuvia maisemia asunnoistaan mieluummin ilman kaltereita, kertoo Forenomin sisustussuunnittelija Emilia Hobin.

Forenomille turvallisuus on tärkeätä ja myös vankilamiljöössä tehdään valmistelevaa työtä asiakkaiden turvallisen ja rentouttavan majoituskokemuksen puolesta.

– Asunnoista tulee olla vaihtoehtoinen poistumisreitti hätätilanteita kuten esimerkiksi tulipalotilannetta ajatellen, tämän vuoksi kaltereiden poistaminen ikkunoista oli välttämätöntä, kertoo kohteen pelastussuunnittelusta vastaava Safetumin turvallisuusasiantuntija Teemu Kajava.

Tasapainoinen kokonaisuus uuden ja vanhan välillä löytyi ja esimerkiksi historiallisen vankimielisairaalan julkisivu pysyy täysin alkuperäisenä kaltereita lukuun ottamatta.

Lue lisää

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti