Kiinteistöveron määrä nousi edelleen – puolet veroista kohdistuu asumiseen

Verohallinto julkaisi kiinteistöverotusta koskevan tilaston vuodelta 2016. Sen mukaan kiinteistöveroa määrättiin vuonna 2016 reilulle kahdelle miljoonalle asiakkaalle ja kiinteistöveron määrä oli 1675 miljoonaa euroa, missä on 2,8 %:n kasvu vuoteen 2015 verrattuna. Viimeisen kymmenen vuoden aikana kiinteistöveron määrä on yli kaksinkertaistunut.

Verotettavien kiinteistöjen verotusarvot olivat vuonna 2016 yhteensä 225,6 miljardia euroa, mistä rakennusten osuus oli 80 ja maapohjan 20 %. Sekä rakennusten ja maapohjan verotusarvot että kunnalliset kiinteistöveroprosentit kasvoivat vuonna 2016.

Kiinteistöverosta noin puolet kohdistui asumiseen. Asunto-osakeyhtiöiden osuus kiinteistöveron kokonaismäärästä oli 21 % ja kiinteistöosakeyhtiöiden 19 % luonnollisten henkilöiden osuuden ollessa 31 % ja osakeyhtiöiden 20 %.  Kiinteistöveron tuotosta 3/4-osaa kertyi rakennuksista ja neljäsosa maapohjasta.

Maksuunpantavat kiinteistöverot ovat yhteisöillä huomattavasti suurempia kuin yksityishenkilöillä. Kiinteistöjä omistavilla osakeyhtiöillä ja kiinteistöosakeyhtiöillä kiinteistöverot olivat keskimäärin yli 10 000 euroa, kun yksityishenkilöillä keskiarvo oli 274 euroa.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää