Kiinteistönvälitysala varautuu koronavirukseen

Kiinteistönvälitysalan keskusliitto on laatinut koronavirusepidemiaan liittyen mallilauseen ostotarjouslomakkeeseen ja kauppakirjaan. Liitto suosittaa välittäjiä rajoittamaan ja siirtämään yleisnäyttöjä.

Näytöillä tulee noudattaa viranomaismääräyksiä ja suosituksia muun muassa käsihygienian suhteen. Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto suosittelee myös, että kuluttajien kanssa sovitaan yksityisnäyttöjen järjestämisestä yleisnäyttöjen sijaan.

Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton laki- ja lausuntovaliokunnan laatimat mallilausekkeet ovat:

* Kauppakirjaan:Ostaja on tietoinen, että mikäli kaupan kohteen hallinnan luovutus viivästyy viranomaisen myyjälle tai hänen kanssaan samassa taloudessa asuville asettaman karanteenin vuoksi, kyseessä ei ole myyjän suoritusvirhe ja ostaja ei tällöin ole oikeutettu korvauksiin hallinnan luovutuksen viivästymisen vuoksi.

Mikäli kyse on kuitenkin myyjän omaehtoisesta karanteenista, hallinnan luovutuksen viivästymisen katsotaan johtuvan myyjän suoritusvirheestä.”

* Ostotarjouslomakkeen LIITTEET-osioon: “Tarjouksen tekijä on tietoinen, että mikäli kaupan kohteen hallinnan luovutus viivästyy viranomaisen myyjälle tai hänen kanssaan samassa taloudessa asuville asettaman karanteenin vuoksi, kyseessä ei ole myyjän suoritusvirhe ja tarjouksen tekijä ei tällöin ole oikeutettu korvauksiin hallinnan luovutuksen viivästymisen vuoksi.

Mikäli kyse on kuitenkin myyjän omaehtoisesta karanteenista, hallinnan luovutuksen viivästymisen katsotaan johtuvan myyjän suoritusvirheestä.

Osapuolet ovat tietoisia myös siitä, että mikäli kaupantekotilaisuutta ei pystytä järjestämään koronavirukseen liittyvien määräysten vuoksi (pankki, välittäjä, ostaja, myyjä) ostotarjouksessa sovitussa ajassa vaan se siirtyy myöhempään ajankohtaan, ei tarjouksessa sovittua sanktiota noudateta.”

Lue lisää Kiinteistönvälitysalan keskusliiton uutisesta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti