Kiinteistömessut järjestetään tammikuussa Messukeskuksessa

Kuva: Messukeskus

Erityisesti isännöitsijöille ja taloyhtiön hallitusten jäsenille suunnattu Kiinteistömessut tarjoaa kävijöilleen kiinnostavia seminaareja ja asiantuntevia puheenvuoroja. Kaksipäiväisen tapahtuman aikana voi myös tutustua alan palvelutarjontaan sekä hankkia hyviä kontakteja tulevia remontti- ja palvelutarpeita silmällä pitäen.

Kiinteistömessujen ohjelma nostaa keskiöön aina ajankohtaiset energia-asiat. Kiinteistöliiton johtava asiantuntija Petri Pylsy kertoo, mitkä ovat viisi tärkeintä askelta onnistuneeseen lämmitysratkaisun hankinnassa.

Matts Almgrén taas valottaa, millaisia energia-avustuksia taloyhtiöille on haettavissa. Isännöintiliiton tutkimus- ja vaikuttamisjohtaja Tuomas Viljamaa puolestaan kertoo, millaisia energiatehokkuushankkeita taloyhtiöt voivat käynnistää. Isännöintiliiton kehitysjohtaja Reetta Yrttimaa kertoo vinkkinsä onnistuneen putkiremontin läpivientiin.

Miten rahoittaa taloyhtiön remontit ja latauspisteiden rakentamiset?

Sähkö- ja hybridiautoilu yleistyy kovaa vauhtia, ja se aiheuttaa taloyhtiöille paineita latauspisteiden rakentamiseen. Kiinteistöliiton neuvontalakimies Tapio Haltia kertoo puheenvuorossaan, miten toimia, kun latauspisteiden hankkimisesta päätetään ja kun niitä ryhdytään toteuttamaan. Miten jakaa kustannukset oikeudenmukaisesti ja osakkaiden yhdenvertaisuutta kunnioittaen?

Miten nämä tai muut taloyhtiöiden remonttihankkeet kannattaa rahoittaa? Mikä ero on asunto-osakeyhtiölainalla ja asuntolainalla? Asiasta kertoo Hypoteekkiyhdistyksen toimitusjohtaja Ari Pauna.

Digitaalisuus hiipii taloyhtiöihin

Erilaiset digitaaliset ratkaisut ovat ottamassa sijaa myös taloyhtiöissä, erityisesti isännöinnissä. Kiinteistömedian Ville Feirikki esittelee erilaisia verkkopalveluja, joiden avulla sekä isännöitsijät että taloyhtiön hallitusten jäsenet pystyvät tutustumaan tarpeellisiin tietoihin muun muassa taloyhtiöiden vastuunjakoa koskevissa kysymyksissä. Maanmittauslaitoksen johtava asiantuntija Markus Tast esittelee puheenvuorossaan huoneistotietojärjestelmää ja sitä, mitä se tarkoittaa taloyhtiöille.

Korona-aika on tuonut haasteita erityisesti taloyhtiöiden lakisääteisten kokousten järjestämiseen. Etäkokousten myötä kokousmenettelyihin on tullut aivan uudenlaisia haasteita. Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen avaa, mitä asioita on otettava huomioon. Hän kertoo samalla vireillä olevasta lakimuutoksesta.

Kiinteistömessut järjestetään samaan aikaan AudioVisual Expon, FinnSecin ja Turvallisuusmessujen kanssa 12.-13.1.2021.

Kiinteistömessujen ohjelmaan voi tutustua osoitteessa https://kiinteisto.messukeskus.com/ohjelma/

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti