Kiinteistöliitto suosittelee lisäaikaa taloyhtiöiden kivijalkaliikkeiden vuokriin

Kiinteistöliiton mukaan hyvästä vuokralaissuhteesta kannattaa pitää kiinni, ja epidemian aikana se voi edellyttää maksuaikajärjestelyjä. Kiinteistöliitto suosittelee taloyhtiöille lisäajan myöntämistä kivijalassa sijaitsevien yritysten vuokranmaksuun, Suomen Yrittäjät tiedottaa.

Moni yritys on pinteessä etsiessään keinoja kulujen karsimiseksi käynnissä olevan influenssaepidemian aikana. Epidemian taloudelliset vaikutukset tulevat olemaan mittavat, joten on suositeltavaa, että taloyhtiöt tarvittaessa sopivat vuokralaisen tilanteeseen nähden kohtuullisista maksuaikajärjestelyistä, sanoo Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen.

Maksuaikajärjestelyt ovat ensisijainen keino. Tilanteen vaatiessa, ei voida poissulkea neuvottelua määräaikaisesta vuokranalennuksesta. On huomattava, että näissä toimissa tulee pitää mielessä mahdolliset vaikutukset taloyhtiön omaan talouteen. Jos vuokrasuhde päättyy, voi epidemian vaikutuksista johtuen olla vaikeaa löytää uutta vuokralaista, Pynnönen sanoo.

Päätökset vuokrasopimuksen muutoksissa:

  • Taloyhtiön hallitus tekee päätökset vuokrasopimuksen muutoksiin.
  • Jos vaikutukset kohdistuvat olennaisesti osakkeenomistajan velvollisuuteen maksaa yhtiövastiketta tai muihin osakkaan osakehuoneiston käyttämisestä aiheutuviin kustannuksiin, asia täytyy viedä yhtiökokouksen päätettäväksi.
  • Sekä maksuaikatalusta että vuokranalennuksesta kannattaa sopia kirjallisesti.
  • Taloyhtiöiden, joissa suuri prosentti tuloista muodostuu vuokratuloista vastiketulojen sijaan, kannattaa harkita pankin puoleen kääntymistä lyhennysvapaiden kuukausien järjestämiseksi.

Lue lisää täältä.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti

KÄVIJÄTUTKIMUS

Kerro mielipiteesi Kiinteistölehden verkkosivusta, vastaa ja voita 100€!
Klikkaa tästä
close-link