Hedtec – syyskuu 2018

Kiinteistöhuollon ostaminen

Huoltomies

Osto-opas kiinteistöpalveluiden hankintaan

Taloyhtiöiden puheenjohtajien ja hallitusten jäsenten kannattaa perehtyä Kiinteistönhoidon osto-oppaaseen, joka käsittelee kiinteistön hoito- ja ylläpitopalveluiden ostamiseen liittyviä ohjeita, käytäntöjä ja pelisääntöjä.

Kirjassa käydään läpi selkein esimerkein kiinteistönhoito- ja siivouspalveluiden hankintaprosessi. Kirja kuvaa hankinnan vaiheet tarveselvityksestä ja kilpailutuksen valmistelusta sopimuksen laadintaan. Kuhunkin vaiheeseen annetaan runsaasti käytännön ohjeita ja vinkkejä. Kirja selvittää myös, miten kiinteistönhoitosopimuksen noudattamista kannattaa myöhemmin seurata ja milloin sopimusta voi muuttaa.

Kirjan liitteinä ovat valmiit mallit mm. tarjouspyynnöstä, tarjouksenjättölomakkeesta ja kiinteistöpalvelusopimuksesta. Kirjan ovat kirjoittaneet vanhempi asiantuntija, toimitusjohtaja Martti Pennanen ja hankintapäällikkö Teppo Repo.

Tutustu kirjaan>>

Siivous pitää paikat kunnossa

Siivouspalvelut ovat kiinteistönhoidon peruspalveluja, jotka hoidetaan taloyhtiöissä joko taloyhtiön hallituksen palkkaaman siivoojan, talonmiehen tai siivouspalveluja tuottavan yhtiön toimesta. Siivouksen laatutaso näkyy selkeästi kiinteistön käyttäjille eli taloyhtiön asukkaille. Ammattitaitoisesti hoidettu siivous näkyy yhteisten tilojen siisteytenä.

On kuitenkin muistettava, että pelkästään asukkaan asemassa olevat eivät tiedä kiinteistönhoitosopimuksen sisältöä ja voivat syyttää tilojen puutteellisesta siivouksesta vain siivoojaa, vaikka hän olisi tehnyt työnsä täysin sopimuksen mukaisesti. Aina tulee tarkistaa ensin, mitkä tehtävät kuuluvat sopimukseen ja vasta sen jälkeen pohtia muita toimenpiteitä. Taloyhtiön hallituksen ja/tai isännöitsijän kuuluu tietää sopimuksen sisältö ja isännöitsijän sekä taloyhtiön hallituksen tehtävänä on valvoa, että siivoustyöt on hoidettu sopimuksen edellyttämällä tavalla.

Siivoukselle on asetettava tietyt perusedellytykset. Sisätilat, kuten porraskäytävät, pyykkituvat, varastotilat ym. tulee pitää vähintäänkin niin siistinä, että mitään terveydelle haitallisia epäpuhtauksia ei pääse kertymään yhteisiin tiloihin ainakaan siinä määrin, että tästä aiheutuisi selkeitä, terveydellisiä haittavaikutuksia. Siivouksen taso vaikuttaa hygienian ohella myös viihtyvyyteen ja tilojen kuntoon. Siivoustyöt tulee mitoittaa oikein ja laatutason tulee vastata tilojen käyttötarkoitusta.

On syytä huomioida, että hyvästä siivouksesta kannattaa myös antaa positiivista palautetta, koska sillä on kannustava merkitys siivoustehtäviä hoitavalle henkilölle ja palveluyritykselle. Asiallisella palautteella voidaan myös vaikuttaa siivouksen sopivaan tasoon, jolloin sillä on myös optimoiva kustannusvaikutus.

Kiinteistönhoidon osto-opas -kirja.

Kiinteistönhoidon osto-opas

Opas antaa parhaat niksit taloyhtiön kiinteistönhoitopalvelujen ostamiseen ja sopimusneuvotteluihin. Mukana mallit kilpailutusasiakirjoista!

Lue lisää ja tilaa
Kiinteistönhoidon käsikirjan kansi.

Kiinteistönhoidon käsikirja

Kiinteistönhoidon käsikirja on kattava perusteos ja oppikirja kiinteistönhoitajan työstä. Kirjassa keskitytään kiinteistönhoitajan tarvitsemiin tietoihin ja työtehtäviin kaikenlaisissa kiinteistöissä.

Lue lisää ja tilaa

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti