Kiinteistö- ja rakennusala haluaa hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä

Kuva: Ralf Ahlskog

Kestävän rakennetun ympäristön yhteistyöverkoston, Green Building Council Finlandin järjestämiin työpajoihin osallistui vuoden aikana toista sataa alan yritystä ja laajasti alan asiantuntijoita. Alan johtavien organisaatioiden kannattama, hiilineutraaliuteen pyrkivä toimintaohjelma on samalla voimakas tahtotilan ilmaus. Rakennettu ympäristö halutaan hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä.

Green Building Council Finlandin mukaan tilaajat, sijoittajat ja loppukäyttäjät edellyttävät kestävän kehityksen mukaista rakennettua ympäristöä, ja siihen ohjaa myös asteittain laajentuva ja tiukentuva lainsäädäntö.

Nyt päivitetty hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma on selkeä pohja omalle suunnitelmalle. Se tarjoaa kaikenkokoisille toimijoille suuntaviivat oman toiminnan kehittämiselle. Alan edelläkävijät, ovat jo nyt sitoutuneet hiilineutraaliustavoitteisiin ja aktiivisesti kehittävät toimintaansa vähähiiliseksi ja kiertotaloudelliseksi.

Kiinteistö- ja rakennusala on käymässä läpi syvää systeemistä muutosta, kohti vähähiilisyyttä ja aikanaan hiilineutraaliutta. Green Building Council Finland kehottaa erityisesti yritysjohtoa sitoutumaan kestävään toimintaan.

Tavoitteen ovat allekirjoittaneet Helsinki, Tampere, Lahti, One Click LCA Ltd., A-Insinöörit, Granlund, Sweco Finland, Realia Management, Saint-Gobain Finland, Stora Enso, KONE Suomi ja Baltia, Consolis Parma, Peikko Group, Bonava Suomi, Ilmarinen, SOK, Antilooppi Management, SRV, Fira, Skanska, Ramirent, EcoReal, Durat, Rototec.

Toimintaohjelmaan voi tutustua osoitteessa figbc.fi/buildinglife

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti