Kierrätä romusi helposti – HSY:n suosittu keräysautokierros alkaa huhtikuun alussa

Kuva: HSY

Helsingin seudun ympäristöpalveluiden keräysautot aloittavat kierroksensa maanantaina 3.4. Autot kiertävät pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella kesäkuun alkuun asti. Keräysautoihin voi tuoda maksutta kodin vaarallista jätettä, metalliromua ja sähkölaitteita.

Keräysautoilla on lähes 300 pysähdyspaikkaa

Keräysautot kiertävät Helsingissä 3.4.–29.5., Espoossa ja Kauniaisissa 3.4.–4.5., Vantaalla 8.5.–5.6. ja Kirkkonummella 30.5.–5.6. Autot pysähtyvät lähes 300 paikassa, joten jätettä ja romua ei tarvitse kuljetella pitkiä matkoja.

Tarkat aikataulut ja autojen pysähtymispaikat löytyvät HSY:n verkkosivulta: www.hsy.fi/keraysautot. Pysähdyspaikkoja voi kysyä myös HSY:n asiakaspalvelusta puh. 09 1561 2110. Asiakaspalvelu on avoinna arkisin klo 8.30–15.30.

‒ Nyt on hyvä tilaisuus päästä eroon helposti kodin vaarallisesta jätteestä, HSY:n toimintovastaava Leif Bergström kannustaa.

– Kierrättäminen on erinomainen ympäristöteko. Viime vuonna keräysautoihin tuotiin esimerkiksi 120 tonnia metallia, Bergström jatkaa.

Mitä keräysautoon saa tuoda?

Keräysautoihin voi tuoda maksutta kodin vaarallista jätettä kuten energiansäästölamppuja, loisteputkia, maaleja ja liuottimia.

Keräysautot ottavat vastaan myös kotitalouksien sähkölaiteromua. Kierrättää voi esimerkiksi kylmälaitteita, sähköhelloja, näyttöjä tai vanhoja televisioita. Keräysautoon voi tuoda kerrallaan enintään kolme tyypiltään samanlaista sähkölaitetta.

Metallinkeräysautoon voi tuoda kodin yksittäisiä metalliesineitä kuten puulämmitteisiä kiukaita sekä paistinpannuja ja kattiloita. Suuremmat metallierät kannattaa viedä HSY:n Sortti-asemille tai muille metalliromun käsittelijöille.

Tarkemmat tiedot vastaanotettavasta jätteestä löytyvät sivulta www.hsy.fi/keraysautot

HSY:n Sortti-asemat vastaanottavat romua ja jätettä ympäri vuoden

Metalliromua, sähkölaitteita ja kodin vaarallista jätettä voi tuoda maksutta ympäri vuoden HSY:n Sortti-asemille. Kotitalouksien vaarallista jätettä voi viedä maksutta lisäksi pääasiassa huoltoasemien pihoilla sijaitseviin vaarallisen jätteen kontteihin. Turkoosit vaarallisen jätteen kontit tunnistaa punaisesta Kodin vaaralliset jätteet -kyltistä. Kontit ovat avoinna huoltamon aukioloaikoina. Lähimmän keräyspaikan voi katsoa www.kierratys.info -karttapalvelusta. Vanhat lääkkeet tulee viedä apteekkiin.

Kierrätyskeskuksen käyttökelpoisen tavaran keräysautokierros syksyllä

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus järjestää syksyllä käyttökelpoisen tavaran keräysautokierroksen. Keräysauton pysähdysaikataulut tarkennetaan Kierrätyskeskuksen kotisivuille kesän aikana.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti