Keski-ikäiset asunnot tarjoavat kohtuuhintaista asumista

Kiinteistömaailman barometrin mukaan kasvukeskusten ja muun Suomen erilaistuminen ei enää yksin ohjaa asuntojen arvonkehitystä. Asuntojen rakentamisvuosikymmenellä sen sijaan on yhä suurempi vaikutus paikkakuntien sisälläkin.

Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Risto Kyhälän mukaan koko asuntomarkkinaa ohjaavat nyt tarpeet, jossa korostuvat toisaalta asumisväljyyden arvostus ja uusi teknologia sekä toisaalta kiinnostus asuntosijoittamiseen.

Asuntojen arvonkehityksessä ääripäät, eli uudet ja hyvin vanhat asunnot, vetävät kaulaa keski-ikäisten eli 1960-1990 -luvuilla rakennettuihin asuntoihin nähden, luonnehtii eCraftin johtava data-analyytikko Tommi Vilkamo. Vahvimmilla ovat uudet eli 2010- ja 2020-lukujen asunnot sekä vanhimmat, ennen vuotta 193o rakennetut kantakaupunkien arvoasunnot.

Risto Kyhälä huomauttaa, että eriävät arvonkehitykset tarjoavat myös mahdollisuuksia. ”Nelikymppisiksi ehtineet asunnot tarjoavat monin paikoin paljon puhuttua ja peräänkuulutettua kohtuuhintaista asumista, ennusteen mukaan myös tulevaisuudessa,” Kyhälä sanoo.

Lue lisää Kiinteistömaailman 53. barometristä.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti