Kesämökille halutaan terassi, pizzauuni ja palju

Kuva: Ralf Ahlskog

Vapaa-ajan asunnoilla vietetty aika on lisääntynyt ja ihmiset kunnostavat mökkejään ahkerasti. Se näkyy puutavaran ja maalien kysynnän nousuna. Mökkeilijät haluavat myös mukavuuksia. Keskon K-Rauta -ketjun ketjujohtaja Olli Peren mukaan kesän hittituotteita ovat olleet muun muassa ilmalämpöpumput, paljut, kesäkukat ja pizzauunit.

Kesämökkikauppa lähti nousuun viime kesänä. Vilkastuminen näkyy myös rautakaupoissa. Mökin ostaneilla on tarve remontoida ja kunnostaa paikkoja. Peren mukaan innostus kesämökin varustelutason parantamiseen näkyy esimerkiksi siinä, että mökille laitetaan ilmalämpöpumppu, tai puucee korvataan vesivessalla.

‒ Viime vuonna korostuivat hyötykasvit. Syötäviä taimia ja sen tyyppisiä pensaita mökille laitetaan. Luonnollisesti kesäkukkia menee samalla.
Ihmiset haluavat laittaa mökillä ruokaa. Grillit ovat olleet suosittuja jo aiemmin, mutta tänä vuonna hittituotteeksi tuntuvat nousevan pizzauunit.

‒ Viime vuonna nähtiin kasvua paljuissa ja poreammeissa. Ne ovat arjen luksusta, mutta toisaalta rentoutumisen elementti, Pere sanoo.

Nouseva trendi on aurinkoarkkitehtuuri. Aurinkopaneeleilla saadaan pieneenkin mökkiin perustoiminnot kuten jääkaappi ja kahvinkeitin.

Aktian henkilöasiakkaista vastaava johtaja Oscar Taimitarha kertoo, että pankissa mökki- ja rautakauppabuumi näkyy siinä, että remonttirahoitusta haetaan kohtalaisen suuria summia ja mökeillä tehdään isompia projekteja.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti