Kerrostalo halkesi Ulvilassa

Kuvituskuva

1950-luvulla rakennetun kerrostalon toinen pääty painui ja aiheutti vakavia vaurioita rakenteisiin.Taloyhtiö joutui sulkemaan asuinhuoneistoja ja maksamaan korvauksia osakkeenomistajille, kirjoittaa Satakunnan Kansa.

Kallis riita  päättyi taloyhtiön tappioon Ulvilassa, kun Vaasan hallinto-oikeus hylkäsi Asunto Oy Ulvilan Finnepäkintie 30:n valituksen asiassa, joka koski vesilain mukaista korvausta. Korvausvaatimuksessa oli kysymys erittäin vakavista rakenteellisista vaurioista, jotka todettiin taloyhtiön  omistamassa A-talossa sen jälkeen, kun Lattomeren viljelysaukean kuivatusyhtiö kaivoi rakennuksen viereistä ojaa kevättalvella 2012.

Asunto-osakeyhtiön mukaan kaivutyö aiheutti rakennuksen paalutusten liikkumisen ja puupaalujen nopean lahoamisen. Rambollin tekemässä kuntotutkimuksessa todettiin rakennuksen painuneen toisesta päädystä, mikä aiheutti halkeamia kaksikerroksisen talon runkorakenteisiin. Vaurioiden vuoksi neljä osakehuoneistoa on jouduttu poistamaan asumiskäytöstä vuosina 2015–2016.  Osakkaille tästä on maksettu korvauksia asunto-osakeyhtiön toimesta.

Lue alkuperäinen juttu Satakunnan Kansasta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti