Kerro kantasi tulevaisuuden kaavoituksen tietomalleihin

Kuva: Jukka Siren

Ympäristöministeriön käynnistämä Kuntapilotti-hanke on tuottanut ehdotuksia tietomallipohjaisen kaavoituksen toteuttamiseen. Hankkeen tavoitteena on tehdä kaavatiedoista koneluettavaa. Hankkeesta lisää ministeriön kotisivuilla.

Kaavatietojen saaminen kattavasti eri toimijoiden käyttöön yhtenäisessä, koneluettavassa muodossa helpottaisi kuntien, kaavakonsulttien, rakentajien ja kiinteistönomistajien toimintaa.

Ehdotuksista on avattu verkkokysely, jossa niihin voi tutustua ja ottaa kantaa. Kysely on avoinna 16.4.-5.5.2019.

Kyselyssä pyydetään kantoja seuraaviin kokonaisuuksiin: kaavan lähtötiedot, kaavan pohjakartta, ajantasakaavan esitystapa, kaavaselostus, kaavatiedon julkaisu sekä muut kaavoitukseen liittyvät prosessit. Kyselyyn pääsee tästä.

Kaavatiedon tallentaminen ja jakaminen on tärkeä osa ympäristöministeriön Maankäyttöpäätökset-hanketta ja valmisteilla olevan Paikkatietoalustan kokonaisuutta.

Kuntapilotti-hanke kehittää tietomallipohjaista kaavoitusta yhdessä pilottikuntien kanssa. Hanke on osa alueidenkäytön suunnittelun digitalisointia ja tukee maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistusta. Kyselyn tuloksista julkaistaan yhteenveto Kuntapilotti-hankkeen verkkosivuilla.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti